Twee films in Filmhuis Steenwijk

Met Omar Sy.

Komende week staan de volgende films op het programma in het Filmhuis in Steenwijk (Dyka Vestzakzaal van Rabo Theater De Meenthe): Police en Kom hier dat ik u kus.

Police

Dinsdag 30 november om 20.15 uur is de filmvertoning ‘Police’. Drie Franse politieagenten in een auto met de opdracht om een man van het asielzoekerscentrum naar het vliegveld Charles de Gaulle te brengen zodat hij kan worden uitgezet naar Tadzjikistan. Hun persoonlijke beslommeringen thuis en de terugkerende menselijke misère waar ze dagelijks mee te maken hebben in hun politiewerk maken de sfeer in de auto soms behoorlijk gespannen. Zittend op de achterbank naast de angstige Tohirov – die enkel het Tadzjieks machtig is – komt Virginie tot het besef dat ze zijn leven in gevaar brengen door hem terug te sturen.

Kom hier dat ik u kus
Dinsdag 7 december om 20.15 uur is de filmvertoning ‘Kom hier dat ik u kus’. In deze film volgen we hoofdpersonage Mona op drie momenten in haar leven. Als kind, als vierentwintigjarige en als vijfendertigjarige. Mona staat haar hele leven al aan de zijlijn, geconditioneerd als ze is om zichzelf weg te cijferen en het anderen naar de zin te maken, vooral haar stiefmoeder Marie. Verfilming van de gelijknamige roman van Griet op de Beeck door de documentairemakers Lubbe Bakker en Van Koevorden, die hiermee hun zeer geslaagde fictiedebuut maken.


Ook te zien in Filmhuis Steenwijk

Donderdag 16 december Hope Gap. Dinsdag 21 december After the Wedding. Woensdag 29 december Everest, de jonge Yeti. Woensdag 29 december Druk. Maandag 3 januari Joker. Woensdag 5 januari The Father. Donderdag 6 januari The Tobacconist. Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.

Nieuws

menu