Twee films in Filmhuis Steenwijk

Mama Weed is 31 mei te zien in Filmhuis Steenwijk.

Komende week staan de volgende films op het programma in het Filmhuis in Steenwijk (Dyka Vestzakzaal van Rabo Theater De Meenthe): Minari en Mama Weed.

Minari

Woensdag 25 mei om 20.15 uur is de filmvertoning ‘Minari’. Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee. Financieel gaat het ze niet voor de wind en de hartafwijking van hun zoon David, houdt de familie constant op hun hoede. Toch proberen ze samen een weg te vinden in het boerenleven. Maar als grootmoeder onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld.


Mamma Weed

Dinsdag 31 mei om 20.15 uur is de filmvertoning ‘Mama Weed’. De Frans-Arabische Patience Portefeux is een voltijd vertaler, werkzaam voor de politie op de anti-drugseenheid, specialiserend in afgetapte gesprekken. Tijdens het vertalen van een afgeluisterd gesprek van een beruchte drugsdealer, leert Patience dat de gezochte man een zoon is van een behulpzame vrouw die zorgt voor haar zieke moeder. Na haar besluit om hem te beschermen, bevindt Patience zich in het hart van een drugsnetwerk. Ze krijgt een enorme lading aan hasj en met haar nieuwe partner DNA, een voormalige politiehond, grijpt ze haar kans. Dankzij haar praktijkervaring en al haar kennis over het drugscircuit, ontstaat Mama Weed.


Ook te zien in Filmhuis Steenwijk: donderdag 2 juni Un Monde. Dinsdag 7 juni La Dea Fortuna. Donderdag 16 juni Tout s’est bien passé. Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.

Nieuws

menu