Twee grote bedrijven gaan zich vestigen op Eeserwold: goed voor 350 arbeidsplaatsen

Wethouder Bram Bramsma vertelt over de gewilde bedrijfskavels. Foto: Business Club Steenwijkerland

Twee bedrijven, samen goed voor 350 arbeidsplaatsen, gaan zich vestigen op het bedrijvenpark Eeserwold. Welke bedrijven dat zijn is nog niet bekend.

Steeds meer ondernemers ontdekken dat het bedrijvenpark ook voor hen de ideale plek is om zich te vestigen. „Het bedrijvenpark heeft een zekere allure door de uitstraling van de panden en de openbare ruimte, maar de grondprijzen en groottes van de kavels zijn ernaar dat er voor iedereen ruimte is”, zegt Theo Bouius, accountmanager van de Business Club Steenwijkerland (BCS).

Maandelijks een BCS journaal

De Business Club Steenwijkerland vindt het belangrijk om ondernemers te helpen en met elkaar te verbinden. Sinds de start van de coronacrisis brengt BCS daarom een digitaal BCS journaal. Eerst wekelijks en nu maandelijks nemen de accountmanagers Theo Bouius en Gerdi de Vries de kijkers mee door ondernemend Steenwijkerland. In de editie van april komen onder andere Van de Riet Reclame Ontwerp en Fotografie, Ruinemans Bedrijfswagens en dus wethouder Harmsma aan bod. Het journaal is te bekijken via de website van de Business Club Steenwijkerland: www.bcsteenwijkerland.nl

BCS groeit door

Het gaat goed met de Business Club Steenwijkerland. Ondanks de coronacrisis is het ledenaantal van de Business Club Steenwijkerland gegroeid. Inmiddels zijn er ruim 230 bedrijven bij de ondernemersvereniging aangesloten.

„Ik denk dat dit komt door de samenstelling van onze activiteiten. Als BCS richten wij ons niet alleen op bijeenkomsten. Wij zorgen er ook bijvoorbeeld voor dat leden hun contributie kunnen terugverdienen en dat lokale bedrijven meer kans maken bij inkoop- een aanbestedingen bij de gemeente”, vertelt Gerdi de Vries enthousiast.

‘De beste ondernemersvereniging van Overijssel’

Theo Bouius vult aan: „Ook werken wij aan de kwaliteit en uitstraling van de bedrijventerreinen en voeren wij samen met de gemeente veel concrete projecten uit, denk hierbij aan het oprichten van een Regionaal Techniek Centrum. Gedeputeerde Eddy van Hijum noemde onze vereniging in een werkbezoek de beste ondernemersvereniging van Overijssel. En daar zijn we trots op”, vult Theo Bouius aan.