Twee jubilarissen bij Vrouwengroep Rondom de Eese

Tijdens een gezellige avond van Vrouwengroep Rondom de Eese werden twee jubilarissen in het zonnetje gezet: Aaltje Hartkamp en Annie Groen.

Tijdens een gezellige avond van Vrouwengroep Rondom de Eese werden twee jubilarissen in het zonnetje gezet: Aaltje Hartkamp en Annie Groen. Foto: Sieb van der Laan

De Jaarafsluiting van Vrouwengroep Rondom de Eese vond plaats op vrijdag 13 mei in de Maargies Hoeve in Kallenkote. Tijdens een etentje werden twee jubilarissen in het zonnetje gezet: Annie Groen en Aaltje Hartkamp. De vrouwengroep viert in het najaar het 75-jarig jubileum met een feestavond. „Er is veel veranderd in al die jaren, maar we zetten ons natuurlijk in voor nog vele jaren gezellige bijeenkomsten”, aldus Anja de Vries van Vrouwengroep Rondom de Eese.

Annie Groen

Annie Groen is al 65 jaar lid van de vrouwengroep en ontving daarvoor een boeket van glas, een kunstwerk van Annette Kiewiet uit Vledder (net als Aaltje Hornstra vorig jaar) en een bos bloemen. Annie is altijd heel betrokken en actief bij de vrouwengroep geweest. En toen haar dochter Janny later in het bestuur zat, werd deze steeds van advies voorzien over alle bestuurskwesties.

Als bestuurslid hield ze van aanpakken en een duidelijke koers, maarde bestuursleden waren ook zeker wel in voor een lolletje. De bijeenkomsten in het lokaal, de Ontmoeting, waren daarom druk bezocht. Ook werden de bijeenkomsten van andere vrouwengroepen in de omgeving bijgewoond, gezellig om bij te praten en even te ‘gluren bij de buren’.

Aaltje Hartkamp

Aaltje Hartkamp was destijds met 24 jaar het jongste lid van de vrouwengroep, overgehaald door Aaltje Hornstra (die nu al 66 jaar lid is) en Annie Groen, omdat ze daar op de kinderen paste. Aaltje ontving voor haar 60-jarig lidmaatschap een glazen vaas met inscriptie en een bos bloemen. Zij is ook altijd met veel plezier naar de vergaderingen en excursies gegaan. De busreisjes waren met een druk boerenbedrijf steeds een dagje vakantie. Vaak gingen de sokken-breiwerkjes mee naar de vergaderingen, maar er waren ook bijeenkomsten waar je praktische dingen leerde, zoals timmeren en stoelen bekleden.