Twee kerstnachtdiensten in Grote Kerk Steenwijk

Het koor Side Table Singers. Aangeleverde foto

In de Grote Kerk in Steenwijk zijn op zaterdagavond 24 december twee kerstnachtdiensten.

Het thema is ‘gouden Kerst’. Dit wordt uitgelegd aan de hand van het bekende Bijbelverhaal over de geboorte van Jezus. Zowel pastor Marijke Landlust als dominee Marieke Ariesen nemen de bezoekers hierin mee.

De eerste dienst op zaterdagavond 24 december begint om 18.15 uur met een voorprogramma met orgelspel door Janny Bennen-Stakelbeek en Brassband Crescendo onder leiding van John Blanken, wat wordt afgesloten met samenzang.

De eigenlijke dienst begint dan om 19.00 uur. In deze dienst is er medewerking van een interkerkelijk kinderkoor Steenwijk. Voor dit kinderkoor hebben zich een 60-tal kinderen aangemeld.

De tweede dienst begint met een voorprogramma om 21.15 uur met orgelspel door Janny Bennen-Stakelbeek en Brassband Crescendo onder leiding van John Blanken en wordt afgesloten met samenzang.

De eigenlijke dienst begint om 22.00 uur. In deze dienst zal het meerstemmig kamerkoor de Side Table Singers uit Steenwijk onder leiding van Sippie Broersma medewerking verlenen. Het koor zal een aantal liederen uit haar kerstrepertoire ten gehore brengen.

Nieuws

menu