Tweede Paasdag Miniatuur & Modelbouwspektakel in De Meenthe

Het miniatuur en modelbouwspektakel trekt altijd veel publiek.

Het miniatuur en modelbouwspektakel trekt altijd veel publiek. Foto via Heerdink

Liefhebbers van miniaturen en modelbouw weten al 12 jaar dat je op Tweede Paasdag in Steenwijk moet zijn. Heerdink Miniatuurorganisatie organiseert dan namelijk traditiegetrouw het Miniatuur en Modelbouwspektakel in Rabo Theater De Meenthe.

Er is een grote modellenmarkt met auto-, landbouw-, trein-, Lego en Modelspoorartikelen. Er varen boten, de voor de hobbyist bekende modeltruckers uit Harderwijk zijn present, heteluchtmotoren worden gedemonstreerd, er staan modelspoorbanen, diorama’s, vliegtuigen, drones en helikopters. Kinderen kunnen hun radiografische rijbewijs halen voor tractor of truck en er is een speciale kinderbaan van 21m2. Bijzonder is de komst van de Dutch Batlletank groep die op een 10 x 10 baan demonstraties zal verzorgen.

Het miniatuur & Modelbouwspektakel is open van 10.00 tot 17.00 uur en kaarten kosten € 5,- in de voorverkoop via ww.demeenthe.nl en € 7,50 aan de deur. Kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang. Om het uur wordt een modelhelikopter verloot. Parkeren is gratis.