UWV-gebouw wordt BusinessCentre Steenwijk

Het pand aan De Vesting. Foto: NDC Mediagroep

Het pand waarin voorheen UWV en later de sociale dienst waren gevestigd (aan De Vesting in de wijk Woldmeenthe) krijgt een nieuwe invulling. Het wordt een vergadercentrum en een locatie voor flexwerkers.

Ondernemer Sake Koelma uit Zandhuizen heeft recent het pand gekocht. Het pand staat leeg sinds de medewerkers van de sociale dienst begin dit jaar naar het gemeentehuis verhuisden.

Momenteel gebruikt Sake Koelma het voormalige bankgebouw van Bercoop in Oldeberkoop. „De kans deed zich voor om het pand te verkopen en ik zocht een locatie waar we beter bereikbaar zijn. Toen kwam het pand aan De Vesting voorbij. Naast het station en dicht bij de A32. Een optimale bereikbaarheid.”

Onder de naam BusinessCentre Oldeberkoop mikt Koelma op het aantrekken van organisaties die ruimte zoeken voor vergaderingen, opleidingen en workshops. Koelma had er zelf ook bedrijfjes om cursisten op een innovatieve en professionele manier te helpen beter te worden in hun baan. Zo is hij eigenaar van de Holland Opleidingen Groep.

Koelma verplaatst zijn begeleidingsactiviteiten nu naar het voormalige UWV-gebouw. „We hebben het op de groei gekocht. Het pand kent zoveel ruimte, waar veel flexwerkers terecht kunnen. Velen zitten al anderhalf jaar op een zolderkamer, maar je kunt hier ook ruimte huren en gebruik maken van elkaars kennis en netwerken. Dat is mijn droombeeld.”

De sleuteloverdracht is op 1 oktober. Sake Koelma had gehoopt om het pand per 1 januari te betrekken, maar vreest dat het niet haalbaar is. „Veel materialen zijn door de coronamaatregelen moeilijk te leveren, dus ik vrees dat 1 januari niet haalbaar is. Op zijn vroegst in februari en misschien wordt het maart.”

Koelma gaat een naamswijziging doorvoeren: Business Centre Steenwijk. Verder zal de naam Holland Opleidingen Groep op de gevel prijken.

Nieuws

Meest gelezen

menu