Uitverkocht DYKA VestingsFestival groot succes; een (dans)feest voor alle leeftijden

De band PROOST! Foto: Wilbert Bijzitter

„Heeft u een leuke avond gehad?”, vraagt een 17-jarige scholier beleefd aan een 50-plus dame, als ze aan het eind van de avond toevallig samen richting de garderobe lopen. Het tekende de sfeer deze avond: een vrolijk dansfeest voor jong én oud. Alle leeftijden stonden lekker mee te brullen op de dansvloer met oude en nieuwe hits en genoten van urenlang dansen na een lange periode waarin het niet kon.

De bezoekers van het feest genoten zichtbaar van de sfeer en ambiance van het DYKA VestingsFestival. Zaterdag 23 oktober was De Meenthe voor een avond de grootste kroeg van Steenwijk. Tafelronde 93 Steenwijk organiseerde in samenwerking met de lokale kroegen ‘t Pandje, De Zwetser, La Barca en De Boekanier het DYKA VestingsFestival dat met ruim 1.400 verkochte kaarten een succesvolle eerste editie beleefde. Om klokslag 21.00 uur opende hopman Johan van den Kornput samen met de Scutterie van Sint Clemens het DYKA VestingsFestival officieel met een luid kanonschot. De hoofdact PROOST! gaf vervolgens een energiek optreden. Een groot aantal hits werden door deze partyband ten gehore gebracht.

Lekker losgaan op de dansvloer

Het kon lang niet: een hele tray bier halen voor je vrienden, gezellig kletsen met bekenden en onbekenden en lekker losgaan op de dansvloer. Om half negen stond er al een lange rij voor De Meenthe. Iedereen realiseerde zich dat de avond om 24.00 uur zou eindigen, dus dat je beter op tijd kon komen. De doorstroom verliep prima, de een controleerde de corona checkapp, van de ander kreeg je een polsbandje en een derde vroeg naar je entreekaart.

Goede doelen

Al jarenlang organiseert Tafelronde 93 Steenwijk evenementen voor het goede doel. Met het DYKA VestingsFestival wilde Tafelronde 93 Steenwijk afgelopen zaterdag enerzijds stilstaan bij het Steenwijks Ontzet van 1581, maar ook de deelnemende horecaondernemers in het zonnetje te zetten na een moeilijke coronaperiode. Het initiatief werd door meerdere sponsoren ondersteund. DYKA heeft zich dit jaar als hoofdsponsor verbonden aan het VestingsFestival. Daarnaast waren er tal van MKBbedrijven uit Steenwijk en omgeving die hun bijdrage hebben geleverd. De Meenthe heeft Tafelronde 93 Steenwijk tijdens het gehele proces van voorbereiding en uitvoering ondersteund met tijd, energie en personele inzet.

Wens van Scutterie van Sint Clemens: een werkend kanon aanschaffen

De opbrengst van het DYKA VestingsFestival gaat dit jaar naar de Scutterie van Sint Clemens, waarmee de aanschaf van werkend kanon mede mogelijk wordt gemaakt. Het exacte bedrag wordt later bekend gemaakt, maar gezien het grote succes verwacht Tafelronde 93 Steenwijk een substantiële financiële bijdrage te kunnen leveren.


Nieuws

menu