Undawn spettert op Buze Poppodium: 'Wat is dit heerlijk!'

Het publiek in De Buze gaat los tijdens het optreden van Undawn. Foto: André Meijer

De door corona geplaagde cultuursector zorgde er ook voor dat Buze Poppodium de deuren 20 maanden dicht heeft moeten houden. Afgelopen zaterdag kwam aan het lange wachten een eind met een heerlijk avondje harde metal onder de noemer „Buze Beukt”.

Aan metalcore formatie Undawn de eer om het Steenwijker publiek in beweging te krijgen en die missie is 100% geslaagd. De mannen uit Dedemsvaart zijn in de jaren gegroeid en weten een behoorlijk scare fans achter zich te scharen. Deze gingen ook helemaal los, zanger Michel Brinkhuis genoot er zichtbaar van: „Wat is dit heerlijk!”. Undawn beukt en hakt er flink op los, de mooie melodieën en meerstemmige background zang geven een compleet geluid.

Reformist als voorprogramma

Undawn bracht de band Reformist mee als voorprogramma. De band uit Eindhoven beukte nog een vaatje harder in de stijl van Novelists, Periphery en Meshuggah.

Zeer geslaagde openingsavond: 75 betalende bezoekers en een uitstekende sfeer

Buze Poppodium kan terugkijken op een zeer geslaagde openingsavond. „75 betalende bezoekers, een uitstekende sfeer en iedereen die alle begrip had voor het tonen van de verplichte coronapas”, aldus Buze medewerker Marleen van den Hoed. „Ook de bands waren goed te spreken over de organisatie en om middernacht was iedereen zonder problemen van het terrein af”.

Over de vraag wat het poppodium in die 20 maanden heeft gedaan kan Marleen kort zijn: „Veel bands proberen met ‘potlood’ vast te leggen zodat er meteen gestart kon worden zodra de deuren weer open mochten. En verder is er een mooie nieuwe biertapinstallatie geïnstalleerd”.

Mooi programma voor de winter

Het Buze Poppodium heeft een mooi programma staan deze winter. Op 20 november brengt de party metal formatie Pene Corrida een avondvullend programma, 4 december komen de Stonerrock bands ipendejo! en Smoke en 24 december een ouderwets avondje hardrock met Staal, Wildeboer en Low Emission. Kaarten zijn te bestellen via buze.nl.

Nieuws

menu