Undercover World trapt af in Steenwijk

Undercover Beatles.

Bijna niet van echt te onderscheiden of vaak nog beter dan het origineel trekt een aantal sessiebands door binnen- en buitenland. Ze kruipen in de huid van bands als the Rolling Stones, Beatles, Prince, Deep Purple, Whitesnake of Chicago, om er maar een paar te noemen! Onder de naam ‘Undercover World of Rock’ en ‘Undercover World of Pop’ trapt dit circus dit jaar af in Theater De Meenthe en de Buze in Steenwijk.

The Undercover World of Pop: Beatles

The Beatles On The Rocks is de Undercover Sessie (fans van De Zwarte Cross kennen het fenomeen) van Rene Geelhoed (vocals/piano), Janneke Nijhuijs (bass), Hubert Eggen (gitaar), Mick Hup (gitaar) en Maarten Kooymans (drums). Deze club begenadigde muzikanten richt zich specifiek op een aantal bijzondere elementen van The Beatles. Hoe komen de sophisticated songs en de vroegere livesound bij elkaar? Word het niet tijd om een lans te breken voor John Lennon? En wat maakt bepaalde B-sides zo bijzonder? Verwacht een diverse setlist van hits en minder bekende songs waar tot in de nachtelijke uurtjes om gediscussieerd is, met een mix van rock ‘n’ rol en zoetgevooisde koortjes.

The Undercover World of Rocks: Whitesnake

In 2020 was het alweer 40 jaar geleden dat de legendarische Britsche hardrockband Whitesnake hun befaamde live LP ‘Live In The Heart Of The City’ uitbracht. De band had toen nog niet het bekende jaren 80 glamrock imago met torenhoge kapsels, maar maakte in die tijd nog rauwe onvervalste stevige blues soul rock. Met de legendarische bezetting van David Coverdale, Bernie Marsden, Micky Moody, Neil Murray, Jon Lord en Ian Paice kan deze periode worden gezien als een echte mijlpaal in hun carrière. En met maar liefst drie musici van rockiconen Deep Purple in hun bezetting stond de band garant voor een energieke live show van wereldniveau.

Het is dan ook niet vreemd dat de Nederlandse band Purple Shade besloot om het 40 jarige jubileum van ‘Live In The Heart Of The City’ te gaan vieren met een eenmalige tour, die hen langs zalen en festivals in binnen- en buitenland voert. Purple Shade bestaat uit o.a. leden van bands als: Ayreon, Star One, Epica en 7 miles to Pittsburg en maakte eerder al veel indruk met hun shows waarin ze enkel exclusief materiaal speelden uit de Mk 3&4 periode waarin David Coverdale nog Deep Purple’s frontman was. Tijdens deze aankomende tour zal Purple Shade (aangevuld met een tweede gitarist) onder de naam ‘Live In The Heart Of Your City’ de live LP integraal uitvoeren en zal daarnaast nog andere krakers van Whitesnake en Deep Purple in de set.

Een aantal sessieleiders zoekt de beste en soms bekende muzikanten uit het circuit bij elkaar om de desbetreffende band zo precies mogelijk te benaderen en het resultaat is vaak verbazingwekkend goed. Wil jij de magie en muziek van jouw favoriete band nog eens live ervaren dan is dit een uitgelezen kans!

The Undercover World of Pop is te zien op vrijdag 14 oktober te zien in Rabo Theater De Meenthe, aanvang 20.00 uur. The Undercover World of Rock (Purple Shade plays Whitesnak) is te zien op vrijdag 28 oktober, aanvang 20.00 uur, in de Buze in Steenwijk. Kaarten zijn te reserveren via www.demeenthe.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu