VIP en Stichting Present houden vrijwilligersmarkt in de Buze in Steenwijk. Wie krijgt de Overijsselse Vrijwilligersprijs?

VIP en Stichting Present houden vrijwilligersmarkt in de Buze in Steenwijk.

VIP en Stichting Present houden vrijwilligersmarkt in de Buze in Steenwijk. Foto: Stichting Present

Het VIP en Stichting Present houden 4 september de jaarlijkse vrijwilligersmarkt in de Buze aan de Oostwijkstraat 110 in Steenwijk.

De markt wordt om 13.30 uur geopend door wethouder Trijn Jongman en duurt tot 16.00 uur. Al tweemaal eerder sloegen Stichting Present, Sociaal Werk De Kop en het VIP de handen inéén om de vrijwilligersmarkt te organiseren. Vorig jaar kon de markt vanwege corona niet doorgaan, maar dit jaar dus wel.

Kennismaken en oriënteren op een leuke vrijwilligersjob

‘Dit jaar zijn er diverse kraampjes van verschillende organisaties,’ vertelt Marieke Weijdema van stichting Present in een persbericht. ‘Zo zijn onder andere Veilig Verkeer Nederland, het Thomashuis, werkgroep ‘Ik begin’, Transition Town Vollenhove, bibliotheek Kop van Overijssel, diverse zorgorganisaties en het Wereld Natuurfonds op de markt vertegenwoordigd. Allemaal organisaties die werken met vrijwilligers op allerlei plekken in de gemeente.’

Tijdens de markt is het mogelijk om kennis te maken met deze organisaties en kan men zich oriënteren op een passende vrijwilligersfunctie die aansluit bij de beschikbare tijd, interesse en talent. Bij goed weer zal de markt deels buiten gehouden worden achter de Buze.

Vrijwilligersprijs

Nieuw bij de vrijwilligersmarkt is de mogelijkheid om iemand te nomineren voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2021. ‘Vind jij dat die ene vrijwilliger wel eens in het zonnetje gezet mag worden? Meld hem of haar dan aan!’ aldus Paula Bierma van Sociaal werk De Kop.

In de hal van de Buze is er gelegenheid om de naam en de reden van nominatie op te schrijven en in de stembus te doen. ‘Vanuit alle inschrijvingen kiest een jury drie vrijwilligers die deze prijs dubbel en dwars verdienen. Het is dan ook echt een verrassing voor deze winnaars, want de vrijwilliger is door iemand anders genomineerd’ vervolgt Paula.

De vrijwilligersprijzen worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel, Stimuland en Vosvi en zullen later dit jaar worden uitgereikt.