VV Steenwijk viert op 17 juni het 111-jarig jubileum

De band Lemonade zorgt voor de muzikale omlijsting.

De band Lemonade zorgt voor de muzikale omlijsting. Foto aangeleverd

Voetbalvereniging Steenwijk had vorig jaar het 110-jarig bestaan willen vieren, maar als gevolg van de onzekere coronatijden zijn de festiviteiten verschoven naar dit jaar. De supportersvereniging van de roodwitten heeft de organisatie op zich genomen van de feestavond, die zaterdag 17 juni wordt gehouden in het kader van de viering van het 111-jarig bestaan. Het feest begint om half negen, duurt tot ongeveer half één en zal plaatshebben in een in sportpark De Nieuwe Gagels te plaatsen grote feesttent.

De coverband Lemonade zal voor de muzikale omlijsting zorgen, waarbij het repertoire zowel op jong als oud publiek zal worden afgestemd. De horecaverzorging is in handen van De Karre en vanaf ongeveer 21.30 uur staat er tevens een snackwagen op het terrein voor een lekkere warme versnapering.

De feestavond wordt besloten met een fraaie vuurwerkshow. Omdat de organisatie graag op de hoogte wil zijn van het aantal te verwachten aanwezigen wordt aan de leden, vrijwilligers, sponsoren, donateurs en overige belangstellenden gevraagd zich op te geven via jubileum@vvsteenwijk.nl

Vanaf 15.00 uur staat er een heuse ‘buikschuifcompetitie’ op het programma, waaraan iedereen met een team kan deelnemen. Jong en oud dus en je hoeft geen lid van de club te zijn. Meld je snel aan via activiteiten@vvsteenwijk.nl. Vergeet bij de aanmelding niet jouw teamnaam te vermelden en de namen van de deelnemers; elk team mag uit maximaal 6 personen bestaan. Voor de kleintjes is er springkussen en er wordt tevens een klimbaan ingericht.

Voetbalduel

Vanaf 16.00 uur wordt het interessant met een voetbalduel op zaterdagmiddag tussen spelers ‘uit de glorietijd’ (toen Steenwijk in de hoofdklasse speelde) en het huidige Old Stars Walking Football-team.

Onder meer Frans van der Velden en de toenmalige elftalleider Frans Koolen hebben een aantal oud-spelers uit de 70-er en 80-er jaren benaderd, toen ook het tweede team in de hoogste afdeling uitkwam. Toezeggingen zijn er al van Wiebe Vonk, Klaas de Jonge, Wiel Westra, Karst Lindeboom, Henrie Rijke, Cees Kist, Jack Jongebloed, Hans Klaster, Edwin Kraakman, Joop Kluin en Ruud Westerhoven.

Verder heeft Herman Klaster oud-spelers van het toenmalig A-juniorenteam weten te strikken. Van af 16.00 uur zal er in de kantine van vv Steenwijk door en met dit gezelschap vanzelfsprekend nog gezellig worden nagepraat.