Van 'aftandse tranentrekker' tot 'parel': bewoners kunnen meepraten over upgrade voor station Steenwijk

Steenwijk - Wat mis je als je de trein pakt vanaf station Steenwijk? Hoe wordt deze plek mooier, veiliger en aangenamer? Zomaar wat vragen die inwoners van Steenwijkerland én toeristen kunnen beantwoorden, als ze meedoen aan de enquête die momenteel wordt gehouden.

Donderdag startte in Steenwijk een campagne om de mening en ideeën van bezoekers en inwoners te horen over het stationsgebouw en de directe omgeving.

Donderdag startte in Steenwijk een campagne om de mening en ideeën van bezoekers en inwoners te horen over het stationsgebouw en de directe omgeving. Foto: Martijn Bijzitter

Het nieuwe intercitystation Steenwijk is in ontwikkeling. Er is weliswaar een zogeheten ‘ambitiedocument’ opgesteld waarin te lezen valt dat gemeente, ProRail en NS het gebouw en de omgeving een upgrade willen geven, maar hoe precies, daar willen ze vooral input van gebruikers van het station voor hebben. Daarom de enquête. Bij het station – ter hoogte van bloemisterij Pas Sans Fleurs staat een grote zuil waar de enquêtekaarten liggen met een brievenbus erbij.

Nieuws

menu