Vechtpartij in Steenwijk; of er ook gestoken is wordt nog onderzocht

Bij een confrontatie tussen meerdere personen in het centrum van Steenwijk is mogelijk gestoken. Een jongen raakte lichtgewond en de politie heeft een persoon aangehouden.

Bij een confrontatie tussen meerdere personen in het centrum van Steenwijk is mogelijk gestoken. Een jongen raakte lichtgewond en de politie heeft een persoon aangehouden. Foto: Compact Media

Aan de Oostwijkstraat in Steenwijk is zondagmiddag een incident geweest dat bij de politie werd gemeld als mogelijke steekpartij. Dit gebeurde rond half vijf ’s middags, ter hoogte van de school SG Eekeringe.

Er zou sprake zijn geweest van een confrontatie tussen meerdere personen. De politie meldde dat er op verschillende plekken in het centrum van Steenwijk schermutselingen hebben plaatsgevonden. Daarbij is een jongen lichtgewond geraakt.

Een 19-jarige man uit Wolvega is aangehouden en de politie heeft mogelijke bewijslast veiliggesteld. Er wordt nog onderzoek gedaan naar het incident en of er werkelijk gebruik is gemaakt van een steekwapen. „De betrokkenen moeten gehoord moeten worden en het onderzoek loopt dus nog”, zegt politiewoorder Jennifer Schoorlemmer desgevraagd. De politie roept mogelijke getuigen op om zich te melden.