Veel animo voor jaarlijkse Scootmobieltocht

De scootmobielrijders onderweg.

De scootmobielrijders onderweg. Foto: archief Sieb van der Laan

Straks op vrijdag 9 juni is het weer zover. De 24e editie. Velen kijken er al lange tijd naar uit en vragen zich af wanneer het ‘eindelijk’ gaat gebeuren? Oftewel de jaarlijkse Scootmobieltocht door Steenwijk en omgeving. „Elk jaar mogen we ons verheugen in een groot aantal deelnemers”, zo onderstreept Erica Noordanus nogmaals de enorme animo om mee te doen.

Erica zit namens de Vereniging Ontmoetingscentra lichamelijk Gehandicapten in de organisatie. Deze ‘club’ wordt in de volksmond ‘de Soos’ genoemd. „En ook deze keer is er een mooie route uitgezet in de omgeving van Steenwijk”, zo valt te beluisteren. Veel rijders gebruiken de scootmobiel voor een bezoekje aan de dokter of de supermarkt. „Een langere tocht durft men vaak niet aan. En zeker niet als iemand alleen moet rijden.”

Tijdens de jaarlijkse tocht zijn scootmobielers in de gelegenheid om in gezelschap een langere tocht te maken. „Zij worden begeleid door ervaren mensen die meefietsen. Ook EHBO is aanwezig tijdens de tocht. En de Scootmobielwinkel Steenwijk rijdt met de bus de route mee om eventuele uitvallers te kunnen helpen en als het nodig is veilig thuis te kunnen brengen.”

‘Iedereen mag mee’

Voor deze gezellige dag kan iedereen die in een scootmobiel rijdt zich aanmelden. De tocht begint om 10.30 uur met een kopje koffie in het Fletcher Hotel aan de Woldmeentherand. Om 11.00 uur vertrekt de groep. Om een uur of vier in de middag eindigt de tocht ook op deze locatie. „Tussen de middag wordt de lunch verzorgd. De kosten voor deze dag zijn 12 euro per persoon.” Elk jaar is het voor velen weer een dag om naar uit te kijken. „Genieten van de natuur en van het meebeleven van een gezellige dag.”

Van tevoren aanmelden is wel belangrijk. Dat kan bij Erica Noordanus, tel. 06-30345600 of bij Janny Boers, tel. 06-25315570. Het is van belang om te zorgen voor een goed opgeladen accu. „Wellicht is het ook handig de oplader mee te nemen. Dan kan in geval van nood de accu worden bijgeladen tijdens de lunch.” De organisatie hoopt, net als in voorgaande jaren, op een mooie dag met heerlijk weer.