Veel belangstelling voor relatieconcert Koninklijke Militaire kapel 'Johan Willem Friso'. Zangeres Kilke John ontroert met haar versie van 'Over the rainbow'

Soliste sergeant Tamara van Koetsveld. Foto: Foto Wilbert Bijzitter

Gastheren burgemeesters Rob Bats en Rikus Jager en kolonel Klein Schaarsberg van de 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte konden woensdagavond 12 oktober een dikke 500 bezoekers verwelkomen op het relatieconcert dat de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ uit Assen in Rabo Theater De Meenthe verzorgde.

De Koninklijke Landmacht biedt elk jaar de inwoners een mooi relatieconcert aan, om op muzikale wijze de onderlinge verbondenheid in de regio tot uitdrukking te brengen. Ook ditmaal hadden de muzikanten alles uit de kast gehaald om hun publiek een mooi concert voor te schotelen.

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, onder leiding van dirigent Tijmen Botma bracht een zeer afwissend programma waarin ditmaal de veteraan een belangrijke plek innam. De kapel had speciaal hiervoor een nieuwe veteranenmedley geschreven. Zangeres Kilke John ondersteunde een aantal nummers vocaal. Ook werd het imposante en uitdagende 2e Klarinetconcert van Oscar Navarro Music ten gehore gebracht met soliste sergeant Tamara van Koetsveld.


Zangeres Kilke John wist met haar prachtige verhaal vooraf de mensen te ontroeren met haar versie van ‘Over the rainbow’. “Wie zou jij graag nog één keer ontmoeten aan de andere kant van de regenboog?” Met die vraag werd het publiek écht onderdeel van het nummer.


De nieuwe veteranenmedly, gemaakt door Jasper Staps, is een samengestelde medly met nummers uit de veteranen top 50, welke elk jaar weer rond Veteranendag wordt uitgebracht. Onder ander Brothers in Arms van Dire Straits en Angels van Robbie Williams werden gespeeld.

Na afloop was er nog de gelegenheid voor de veteranen om elkaar te ontmoeten.

Nieuws

Meest gelezen

menu