Veel belangstelling voor traditionele paaszang in voortuin villa Rams Woerthe

De samenzang werd begeleid door brassband Crescendo.

De samenzang werd begeleid door brassband Crescendo. Foto: Sieb van der Laan

De traditionele paaszang op eerste paasdag, zondag 17 april, kon eindelijk (na twee jaar corona) weer doorgang vinden. Ditmaal was de paaszang echter niet op de Markt, maar in de voortuin van villa Rams Woerthe onder een stralende zon.

Gezongen werd over en voor een levende Heer: ‘Jezus Christus leeft!’ Een liederenboekje was aanwezig met bekende paasliederen uit diverse bundels, zoals Johannes de Heer, Evangelisch Liedboek, Hemelhoog en Opwekking.

De samenzang werd begeleid door brassband Crescendo en spreker was ds Harry Offereins. Na afloop was er voor de kinderen een paasei en er werden Elisabeth Bodes uitgedeeld.

Openluchtdienst

Eveneens op eerste paasdag, werd in park Rams Woerthe bij de muziekkoepel een openluchtdienst gehouden, die werd georganiseerd door Baptistengemeente Het Baken in Steenwijk. Het thema van dit paasfeest was ‘Omdat Hij leeft, hoef je niet bang te zijn voor morgen.’ In deze dienst ging Bert van Drogen voor en was er samenzang met bekende paasliederen begeleid door de eigen muziekband.