Verbouwing Electro World Oosterhof op schema: in september starten werkzaamheden in de winkel

Arjan Oosterhof investeert flink in zijn bedrijf. Foto: Sieb van der Laan

De verbouwing bij Electro World Oosterhof is al een paar maanden onderweg. „We zijn in juni begonnen met de buitenkant van het pand, een nieuw geïsoleerd dak met zonnepanelen en kozijnen, ramen en deuren die waar nodig vervangen of hersteld worden. Nu de zomer op haar einde loopt, is dit naar verwachting binnenkort klaar en kunnen we in september beginnen, binnen in de winkel,” vertelt Arjan Oosterhof. „Dit zal wellicht voor onze klanten die de winkel bezoeken enige overlast geven, maar we proberen dat zoveel mogelijk te beperken uiteraard.”

Het is een groot project. „Al een tijd terug hebben we het plan opgesteld en in meerdere fases onderverdeeld. Allereerst moeten de panden (de winkel bestaat uit twee panden) geactualiseerd worden. Alle asbest is verwijderd, de daken zijn vernieuwd, geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Daarnaast wordt de achtergevel opnieuw gestuct, kozijnen worden vernieuwd en overal voorzien van dubbele beglazing. De volgende stap is dat het voorste gedeelte van het huidige kantoor bij de winkel wordt aangetrokken waardoor de winkel ruim 7 meter groter wordt. Dat is allemaal binnenwerk en kan in het najaar gebeuren. We verwachten in september hiermee te beginnen.” De verbouwing is een hele onderneming voor Arjan Oosterhof en zijn team. „We hebben geluk dat de schuren aan de achterkant naast ons zijn afgebroken, zodoende is er aan de Kalverstraatzijde ruimte voor de containers en het afvoeren van alle materiaal,” verzucht Arjan. „Want tot dan waren de achterzijden van onze panden helemaal niet bereikbaar. Dankzij medewerking van projectontwikkelaar Junco kon alles, ook van de asbestsanering, via de achterzijde worden uitgewerkt. Zonder deze mogelijkheid had deze operatie gedurende lange tijd behoorlijke overlast in de straat opgeleverd, dat is het winkelend publiek en de andere ondernemers in de Woldpromenade bespaard gebleven.”

Maar ja, op ’n tijd moet er toch eens wat gebeuren aan onderhoud, renovatie of aanpassingen. De panden zijn mogelijk zo’n 150 tot 200 jaar oud. „De verdieping boven de winkel aan de bruingoedkant hebben we helemaal gestript, toen kwamen er gebinten in het zicht waarbij ik het vermoeden heb dat 200 jaar zeker niet te ruim geschat is. Mijn opa en mijn vader hebben in 1974 het pand waar nu het witgoed staat er bij gekocht en hadden we voor die tijd een grote moderne winkel. Sinds die tijd is de winkel regelmatig verder gemoderniseerd en nu maken we de volgende stap. Voor dit jaar is het met deze onderdelen van het plan wel klaar en krijgen we de drukke winterperiode. Volgend jaar komen de andere onderdelen van het plan aan bod, daar worden nu al wel de voorbereidingen voor getroffen”, aldus Arjan.

Nieuwe collega’s nodig

De winkel wordt geactualiseerd en uitgebreid, maar ook het team is aan uitbreiding toe. Electro World Oosterhof staat voor kwaliteit en service. Daarnaast bezit Oosterhof van grote merken als Siemens, Bosch, Atag, AEG en dergelijke de autorisaties voor alle servicediensten, ook binnen de garantie. Oosterhof heeft een vrij vast team. „Af en toe is er wat verloop, maar de agenda’s zitten wel vol. Omdat de klanten graag snel geholpen worden vergt het een en ander momenteel veel van een ieder.” Er is een forse voorraad apparatuur, dus er kan snel geleverd worden en met de eigen technische dienst kan Oosterhof vaak vlot reparaties en bezorgingen uitvoeren. Om de logistiek aan te kunnen en de reparaties en bezorgingen snel uit te kunnen blijven voeren wordt er versterking gezocht. „Mensen met passie voor consumentenelektronica kunnen zich bij mij melden. Dat kan door een sollicitatiebrief te sturen, maar je kan ook gewoon in de winkel langskomen of een mail sturen naar info@electroworldoosterhof.nl . Middels scholing en interne opleidingstrajecten zijn er volop mogelijkheden voor een mooie functie op niveau!”

Nieuws

menu