Verenigingenfestival in Nijenstede tijdens Burendag

Bewoners en vrijwilligers kletsen op een bankje. Foto: Albert Brunsting

In woonzorgcentrum Nijenstede in Steenwijk is altijd iets te beleven. Veel van de activiteiten die hier georganiseerd worden zijn ook beschikbaar voor mensen die buiten Nijenstede wonen. Op zaterdag 24 september, tijdens de Nationale Burendag, houdt Nijenstede het ‘verenigingenfestival’. Een open middag waarop buren en andere belangstellenden kennis kunnen maken met het verenigingsleven van Nijenstede en vrijblijvend verschillende verenigingen en activiteiten kunnen uitproberen of bekijken.

Tijdens het verenigingenfestitval dat gehouden wordt van 13.30 tot 16.30 uur kan er gratis kennisgemaakt worden met de verenigingen van Nijenstede en kunnen er verschillende activiteiten uitgeprobeerd worden zoals de labyrintfiets en de duofiets. Men kan meedoen met bewegen, koersballen of een creatieve activiteit. Bezoekers kunnen kennismaken met de braintrainer, de beleef-tv en de online dagbesteding. De tuinclub zal laten zien welke activiteiten ze doen in de moestuin en er kunnen warme hapjes geproefd worden bij de kookclub. Op deze dag zal tevens de nieuwe jeu de boules baan van de jeu de boules vereniging in gebruik genomen worden.

Om 14.00 en 15.00 uur ’s middags zal er een kleine bingo gehouden worden waar iedereen gratis aan mee kan doen. Tijdens een rondleiding krijgen bezoekers de kans om een prachtig gerenoveerd appartement te bekijken en kennis te maken met de dagbegeleiding. Hier krijgt men een indruk wat er zoal gedaan wordt op de dagbegeleiding. Ook zullen er leuke zelfgemaakte producten verkocht worden en kan men vers gebakken knieperties kopen.

Nieuws

menu