Verschillende meningen over geen publiek amateurvoetbal: 'Kerstzaalvoetbal van de Boys al afgeblazen'

Corona heeft ons weer in de greep. De ziekenhuizen hebben het opnieuw een stuk drukker, nu het aantal besmettingen stevig toeneemt. Ook het amateurvoetbal wordt andermaal getroffen door de maatregelen rond het virus. Zo is publiek bij wedstrijden voorlopig niet meer welkom.

Publiek bij een voetbalwedstrijd zoals hier bij Steenwijker Boys tegen Smilde'94 is in ieder geval voorlopig niet toegestaan.

Publiek bij een voetbalwedstrijd zoals hier bij Steenwijker Boys tegen Smilde'94 is in ieder geval voorlopig niet toegestaan. Foto: Sieb van der Laan

„Voetballen zonder publiek vinden wij waardeloos”, zegt Arno Nijenhuis. Hij is secretaris van Steenwijker Boys. „Wat ons betreft mogen ze de competitie wel stil leggen. Eerlijk gezegd zien we het probleem ook niet echt. Het is sporten in de buitenlucht. Publiek kan vrij eenvoudig anderhalve meter afstand van elkaar houden. Een volle kantine vind ik nu niet slim, maar laten we maar alvast de winterstop in gaan. Dit is wat ons betreft niks. Het raakt ons ook financieel, al vinden ook wij uiteraard de gezondheid van mensen belangrijker.”

Belangrijk besluit

Nieuws

menu