Versoepelingen in de horeca: 'We willen weer lol hebben met onze klanten'

Met de aangekondigde versoepelingen in het coronabeleid is er meer ruimte voor de horeca, theater en andere uitgaansgelegenheden. De horecaondernemers in Steenwijk zijn over het algemeen blij dat ze langer open kunnen, met hier en daar een kritische kanttekening over de drie stappen waarmee de versoepelingen worden ingevoerd.

Vanaf vrijdag mogen cafés open zijn tot 1.00 uur. Volgende week zijn er geen belemmeringen meer. Dan ziet het er in café La Barca weer uit zoals voor de coronamaatregelen.

Vanaf vrijdag mogen cafés open zijn tot 1.00 uur. Volgende week zijn er geen belemmeringen meer. Dan ziet het er in café La Barca weer uit zoals voor de coronamaatregelen. Foto: La Barca

Vanaf vandaag (vrijdag) zijn de openingstijden verruimd van 22.00 uur naar 01.00 uur. Op plekken waar een coronatoegangsbewijs nodig is, is een vaste zitplaats niet verplicht, anderhalve meter afstand houden hoeft niet meer en ook mondkapjes mogen af. Dit geldt voor de gelegenheden waar niet meer dan 500 mensen samenkomen. Vanaf 25 februari vervallen ook de beperkingen rond sluitingstijden en ook het coronatoegangsbewijs hoeft niet meer getoond te worden.

Nieuws

menu