Verzoek aan informateur: zorg dat De Kamp in het coalitieakkoord komt

De locatie Steenwijker Kamp waar de gemeente eerder woningbouw wilde toestaan. Links van de Trappenweg (rechts op de foto) Archieffoto Wilbert Bijzitter

Stichting Behoud de Kamp heeft informateur Ben Sonneveld verzocht om geen woningbouw op de Steenwijker Kamp in het coalitieakkoord komt.

Voor de verkiezingen vroeg de Stichting Behoud De Kamp aan de politieke partijen in Steenwijkerland om kleur te bekennen over de toekomst van De Steenwijker Kamp. Een meerderheid kiest onvoorwaardelijk voor het behoud van De Steenwijker Kamp. Dit werd nog extra bevestigd door de verkiezingsuitslag. Enkele partijen sloten de mogelijkheid niet uit dat zij er ooit voor kiezen om wel op De Kamp te bouwen.

„Wij vinden dat deze keuze vertaald moet worden in beleid. Nu de college­onder­handelingen zijn begonnen is het een goed moment om dit aan de orde te stellen. Daarom hebben wij Ben Sonneveld, die als informateur optreedt, een brief gestuurd. We hebben hem verzocht de toekomst van De Steenwijker Kamp op de agenda te zetten, zodat de coalitievormende partijen de uitkomsten van het overleg vastleggen in het coalitieakkoord. Dat zou meer moeten inhouden dan de intentie om De Kamp niet te bebouwen, ook zal moeten worden nagedacht over de duurzame bescherming van dit waardevolle gebied”, schrijft de stichting.

Nieuws

menu