Vestingdiensten in de Grote en de Kleine Kerk

De vestingdiensten zijn altijd in de Grote Kerk; alleen de komende twee weken in de Kleine Kerk.

De vestingdiensten zijn altijd in de Grote Kerk; alleen de komende twee weken in de Kleine Kerk.

Ook dit jaar organiseert de PKN Steenwijk weer vestingdiensten in de zomerperiode op woensdag tijdens de Vestingfeesten; de eerste twee keer in de Kleine Kerk, daarna weer in de Grote of Sint Clemenskerk.

Een vestingdienst is een meditatief moment om in de kerk bij elkaar te komen. Om dankbaarheid te tonen voor de zegeningen die we mogen ontvangen. Ook voor het zoeken voor kracht en troost van God in deze moeilijke tijd. Of je nu thuis bent of met vakantie. De Protestantse Gemeente laat zich ook op deze manier zien in de vorm van een middaggebed, kort en vooral meditatief. Een actueel thema met bijpassende liederen. Gelegenheid om in het bidden je persoonlijke dingen aan God voor te leggen. In verband met de bouwwerkzaamheden in de Grote of St Clemenskerk worden de eerste twee diensten verplaatst naar de Kleine Kerk aan de Vrouwenstraat 5.

De vestingdiensten zijn elke woensdag tijdens de Vestingfeesten om 12.00 uur. Aanstaande woensdag 20 juli is de voorganger ds. H. Knol en op woensdag 27 juli is dat ds. A. van ‘t Zand, beide diensten zijn dus in de Kleine Kerk. De vestingdiensten op woensdag 3, 10 en 17 augustus zijn in de Grote Kerk, voorgangers zijn ds. A. van ‘t Zand (3 augustus), ds. N.M. Ariesen-Holwerda (10 augustus) en mevrouw M. Landlust op woensdag 17 augustus.