Vestingfeest woensdag 3 augustus: Circus Snor komt opnieuw naar Steenwijk!

Woensdag komt Circus Snor naar Steenwijk; dat zit wel snor! Foto: Steenwijk Vestingstad

Het belooft woensdag een gezellige en vrolijke dag te worden in de Vestingstad. Vanaf 11.00 uur is Circus Snor op de Markt te vinden.

Voor de kinderen zijn er allerlei circusactiviteiten en workshops. Ze kunnen deze dag zelf ervaren hoe het is om circusartiest te zijn. Er kan gereden worden op gekke fietsen, er zijn nostalgische spelletjes, een lesje koorddansen mag niet ontbreken en onder begeleiding van echte clowns en acrobaten worden de leukste capriolen aangeleerd.

Voorstellingen voor jong en oud!

De Markt is een grote circuspiste waar allerlei voorstellingen worden gehouden. Er zijn lachspiegels, verschillende shows, de Kop van Jut is erbij en iedereen kan op de foto als sterke man of vrouw. En om het geheel compleet te maken kan er een ritje worden gemaakt in de luchtschommel en voor ieder kind is er een gratis suikerpin.

Muziek & entertainment Nadat de Scutterie om 11.00 uur de officiële opening heeft verzorgd en de vlag in top is gehesen is er in de winkelstraten volop vertier. Er is muziek en ook hier proberen clowns en acrobaten de bezoekers aan de Vestingstad op een geinige manier te vermaken. De braderie zorgt voor veel gezelligheid en de winkels hebben hun aanbiedingen uitgestald.


Kinderrommelmarkt en meer activiteiten

De kinderen kunnen hun spulletjes weer verkopen tijdens de kinderrommelmarkt. In de straten rondom de Grote Kerk is het mogelijk om zelf een plekje uit te zoeken vanaf een uur of half acht in de ochtend. Om 12.00 uur moet de rommel, snuisterijen en speelgoed verkocht zijn en wordt de rommelmarkt gesloten. Degene die nog even van het uitzicht wil genieten, kan de Steenwieker Toorn beklimmen, is een bezoek aan het stadsmuseum een aanrader of zijn er een aantal exposities in de stad.


Vast programma Vestingfeesten

· Kinderrommelmarkt tot 12.00 uur

· 11.00 uur opening door de Scutterie van St. Clemens

· Livemuziek en entertainment

· Torenklimmen

· Kinderactiviteiten

· Audiotour ‘Verhalen in de Kop’

· Interactieve speurtocht over de stadswallen

· Expositie ‘Vier het Leven’ in Galerie Vermaning

· Tentoonstelling ‘Wie niet sterk is …’ in het stadsmuseum

Tourist Info Punt in de Stallen van Spijkervet

Een plattegrond van Steenwijk met beleefkaart, informatiefolder en een magazine met allerlei leuke tips en weetjes, bijzonder plekjes en magische momenten en routes in het Nationaal Park Weerribben-Wieden en omgeving zijn gratis af te halen bij het Tourist Info Punt in de Stallen van Spijkervet, Kalverstraat 11 in Steenwijk.

Een compleet overzicht met alle activiteiten is op www.steenwijkvestingstad.nl te vinden.

Nacht van Steenwijk

De Vestingfeesten worden op donderdagavond 25 augustus afgesloten met de Nacht van Steenwijk. De winkels zijn tot 22.00 uur geopend en het jaarlijkse Prijzenfestival wordt gehouden. Er zijn super koopjes en iedereen maakt kans op mooie prijzen. Om 21.00 uur wordt de hoofdprijs getrokken op de Markt. De feestband Glamourama zorgt vanaf 22.00 uur voor muzikaal spektakel en er komen verschillende tribute-artiesten naar Steenwijk; Just Like Robbie Williams, Tina Turner Tribute en Mark’s Hazes Tribute. Er kan volop feest gevierd worden in de Vestingstad.

Nieuws

menu