Vestingfeest woensdag: Klimmen, klauteren en ravotten voor de kids

Op de Markt kan naar hartenlust worden gespeeld. Foto: Steenwijk Vestingstad

Volop vermaak voor de kinderen komende woensdag tijdens het Vestingfeest in Steenwijk. Het thema deze dag is Fun for Kids.

Op de Markt kan er naar hartenlust worden gespeeld, gesprongen en geklauterd op allerlei speeltoestellen. Er is een klimtoren, een speelwagen en de stormbaan om heerlijk op te ravotten. Allemaal supercool! Wie durft er op de Bungee trampoline of maakt een ritje in de draaimolen? En natuurlijk is er ook een giga springkussen. Mis het niet!

Plezier voor jong en oud De Scutterie zorgt om 11.00 uur weer voor de officiële opening van het Vestingfeest met het hijsen van de vlag en het verzorgen van verschillende demonstraties. Daarna is er in de winkelstraten muziek en entertainment. Er gebeurt van alles. De AM16 komt naar Steenwijk; deze Citroën danst, flirt en vliegt over straat en deelt lekkere snoepjes uit. Ben the Banjoman is er met z’n paard en zorgt voor hilariteit en vrolijke klanken. Kapitein Swartjes maakt met z’n Piratenboot de stad onveilig en het draaiorgelaapje speelt op ‘Het kleinste orgeltje ter wereld’. Nou ja .... alleen als je kijkt). Je bent gewaarschuwd!

Kind errommelmarkt en cultuur snuiven

De kinderen kunnen spulletjes verkopen tijdens de kinderrommelmarkt bij de Grote Kerk Vanaf een uur of half acht in de ochtend kan er een plekje worden uitgezocht en om 12.00 is het afgelopen. Degene die meer wil weten over de historie van de Vestingstad kan de audiotour lopen of een kijkje nemen in het stadsmuseum of in Villa Rams Woerthe. Het actuele programma wordt gepubliceerd op www.steenwijkvestingstad.nl.

Vast programma

· Kinderrommelmarkt tot 12.00 uur – locatie bij de Grote Kerk

· 11.00 uur opening door de Scutterie van St. Clemens

· Live muziek en entertainment

· Torenklimmen

· Kinderactiviteiten

· Audiotour ‘Verhalen in de Kop’

· Wandeling over de stadswallen

· Vestingdienst

Live in het Park – The Radiators. Park Rams Woerthe om 21.00 uur Tickets via www.demeenthe.nl

Tourist Info Punt in de Stallen van Spijkervet

Een plattegrond met beleefkaart, informatiefolder en een magazine met allerlei leuke tips en weetjes, wandel- en fietsroutes en de ‘Verhalen van Steenwijk’ zijn gratis af te halen bij het Tourist Info Punt in de Stallen van Spijkervet, Kalverstraat 11 in Steenwijk.

Nieuws

menu