Vestingfeesten in Steenwijk worden als vanouds gevierd. Zaterdag 16 juli start de Ibiza Markt en daarna is het zes woensdagen feest

De Ibiza markt duurt zaterdag tot 21.00 uur.

De Ibiza markt duurt zaterdag tot 21.00 uur.

Steenwijk staat deze zomer bol van de activiteiten. De Vestingfeesten worden dit jaar weer als vanouds gevierd. Op zaterdag 16 juli is de ‘Start van de Zomer’ met een gezellige Ibiza-markt van 13.00 tot 21.00 uur en daarna is het zes weken lang iedere woensdag feest en vertier wat de klok slaat. Afsluiter is het muziekspektakel; De Nacht van Steenwijk op donderdagavond 25 augustus.

Zaterdag 16 juli gaan de zomeractiviteiten in Steenwijk van start met een gezellige Ibizamarkt op de Markt. Er is volop livemuziek en entertainment door de winkelstraten en de winkels zijn tot 21.00 uur open. Een potpourri van cultuur, kleur en vrolijke muziek zorgen voor beleving en sfeer. Genoeg redenen om het begin van de zomervakantie te vieren in de Vestingstad.

Ibizamarkt, hippies en swingende muziek

Van 13.00 uur tot 21.00 uur is de binnenstad geheel in Ibiza-stijl. De Markt staat vol met kramen waar iedereen de kleurrijkste koopjes en snuisterijen kan scoren. DJ Tuk Tuk, De Amigo’s en Sol Y Luna zorgen voor de feestelijke klanken en de Zonnestralen op stelten zijn een verrassende eye-catcher. Er is een wenstuin waar iedereen een wens kan doen en de kinderen kunnen zich laten schminken of een tattoo halen. Een Spaans zonnetje mag eigenlijk niet ontbreken zodat iedereen volop genieten kan van de start van de Vestingfeesten.
Iedere woensdag ander thema tijdens Vestingfeesten Daarna volgen zes woensdagen met allerlei feestelijkheden. Elke woensdag heeft een eigen thema met activiteiten die daarop aansluiten. Het ‘Ontzettend Feest’ is de eerste op woensdag 20 juli. Na het succes van vorig jaar staat de 16e eeuwse markt die dag op het programma. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten rondom de viering van het herdenkingsjaar 1572 – De Geboorte van Nederland –, de Scutterie houdt doorlopend een parade en uiteraard is er de kinderrommelmarkt, de braderie in de winkelstraten en de vlooienmarkt in de Gasthuisstraat.

Steenwijk Vestingstad organiseert jaarlijks de Vestingfeesten. Na twee jaar een aangepast programma te hebben aangeboden, is er dit jaar weer een ‘ouderwets’ totaalprogramma samengesteld. De Vestingfeesten worden donderdag 25 augustus afgesloten met de Nacht van Steenwijk.

Het actuele programma is te lezen op www.steenwijkvestingstad.nl.