Vier kerst in De Meenthe

Scène uit Kruimeltje.

Scène uit Kruimeltje. Foto Nick Franken

Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: NITS, Droom XL, Evergreen top 1000, Kruimeltje en Schuld of onschuld.

De voorstelling ‘Neon’ van the Nits is te zien op woensdag 21 december, aanvang 20.00 uur. The Nits is al meer dan 45 jaar de meest ongrijpbare band van Nederland. Met het nieuwe album ‘Neon’ komen ze bij je langs in het theater. Muziek vol dynamiek en onverwachte wendingen, virtuositeit en soms met een warme Europese melancholie, alles immer stijlvol en veelzijdig. Op de setlist staan nummers van het nieuwe album plus natuurlijk een greep uit hun ‘classics’.

Droom XL

De voorstelling ‘Kerst is dom, game on’ van Droom XL is te zien op vrijdag 23 december. Deze is uitverkocht. Geïnteresseerden kunnen zich op de wachtlijst plaatsen.


Evergreen Top 1000

De voorstelling van Evergreen Top 100 Live is te zien op vrijdag 23 december, aanvang 20.00 uur. Een heerlijk nostalgische avond, tjokvol met prachtige evergreens. Wie kent ze niet… Het Dorp van Wim Sonneveld, Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy, maar ook Nights In White Satin van The Moody Blues en uiteraard liedjes van The Beatles, Tom Jones, André Hazes, ABBA, Bee Gees en Elvis Presley. Stuk voor stuk klassiekers die direct dat gevoel bij je eerste kus op het schoolfeest, die eindeloze zomer in het zwembad of die ijskoude winter op de schaatsen oproepen.

Kruimeltje

De familiemusical Kruimeltje is te zien op zondag 25 december, Eerste Kerstdag, om 13.30 uur en 16.00 uur. Kruimeltje is terug in een nieuw jasje. Het is een echte feel-good familiemusical gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abcoude. Een hartverwarmend verhaal over een jongetje, dat samen met zijn vriendinnetje Keesie op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. Laat je verwonderen door een musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je dromen . Een hartverwarmende familiemusical, vol leuke liedjes, ondeugende streken en avontuur!

Pump Up the 90’s

Op 25 december, Eerste Kerstdag kun je weer uit je dak tijdens Pump Up the 90’s. Alice DJ, T-Spoon en 90’s DJ Team staan weer klaar om lekker te dansen. Aanvang 20.00 uur.

Schuld of onschuld (online)

Op dinsdag 27 start de nieuwe theatrale, online rechtszaak Schuld of Onschuld: De Strafmoord. Terecht staat Wim de Ruiter. Hij wordt verdacht van de moord op Siegert van der Zijl die begin dit jaar met een ingeslagen schedel werd aangetroffen in zijn huis. De Ruiter heeft een motief, want het slachtoffer werd eerder vrijgesproken in een zaak die te maken had met zijn dochter Danielle. Heeft Wim de Ruiter vervolgens voor eigen rechter gespeeld? Zelf ontkent hij in alle toonaarden. Op 2 januari is de uitspraak. Je kunt online het proces volgen en je mag je oordeel geven.
Met Jan Kooijman, Louise Korthals, Jules Croiset, Mark Rietman, Waldemar Torenstra, Jeroen Spitzenberger, Isa Hoes, Victor Reinier, Urmi Plein, Willem Voogd, Ilse Warringa, Roos van Erkel, Yara Alink, Kim van der Weij, Najib Amhali en Sanne Wallis de Vries.

Nog meer te zien: . Tapas 2000 op 29 en 30 december. Terug naar Steenwijk op 29 en 30 december. Het feest van Tante Rita op 3 januari. Juf Roos op 4 januari. DEF Americans op 6 januari. De Schippers van de Kameleon op 7 januari. Koos en Moos op 8 januari. Nieuwjaarsconcert op 8 januari. Youp van ’t Hek op 10 en 11 januari (uitverkocht).