Vijftien scootmobielers trekken van Steenwijk naar Darp, Uffelte en weer terug tijdens geslaagde 22ste scootmobieltocht

Met z'n allen lekker op de scootmobiel genieten van de natuur en elkaars gezelschap. Foto: Eigen foto

De deelnemers aan de scootmobieltocht troffen het dit jaar heel goed met het weer. En dat was wel een goedmakertje, omdat de tocht vorig jaar vanwege corona moest worden geschrapt. „In totaal vertrokken er vijftien scootmobielers vanaf Fletcher Steenwijk, begeleid door zeven fietsende begeleiders, een particuliere auto en Nico de Haan met de bus van de scootmobielwinkel in Steenwijk”, vertelt Erica Noordanus.

„We mogen terugkijken op een prachtige tocht. Veel bekende gezichten van deelnemers die elk jaar naar deze dag uitkijken. Het is dan ook elk jaar een reünie als men elkaar weer ziet. Maar ook nieuwe deelnemers mochten we begroeten.” Unaniem is men van mening dat het een zeer geslaagde dag was. „Mede door de steun van de Gehandicaptenraad Steenwijk, de Scootmobielwinkel Steenwijk en anderen, kan de tocht jaarlijks georganiseerd worden.” De tocht werd afgelopen vrijdag gereden door de scootmobielers.

Ook de deelnemers zelf dragen financieel bij aan de kosten voor deze dag. De tocht ging via het fietspad rondom de Oostermeenthe naar het Kornputkwartier. Daarna richting Havelterberg, door het waterwingebied naar Uffelte en het fietspad naar het theehuis in Darp. Daar was de lunch. De terugweg ging via het fietspad vanaf de van Helomaweg het bos in, langs de kazerne naar Kallenkote. Omdat de brug over de Wulpen nog niet open is moest de tocht weer via het Oostermeenthe fietspad terug naar de startlocatie Fletcher. „We konden volop genieten van een prachtige tocht. En zoals ieder jaar ging men naar huis met de woorden: Tot volgend jaar. Dan gaan we weer mee!”


Nieuws

menu