Visuitje voor cliënten De Variant Steenwijk

Mensen van de Variant, InteraktContour en vrijwilligers hebben lol langs de waterkant van het Slingerbos. Foto: Sieb van der Laan

Samen Vissen Coach Reinder van hengelsportvereniging Steenwijk gaat op maandag 20 juni samen vissen met cliënten van dagbesteding De Variant in Steenwijk.

„Vissen is een fantastische manier om deze mensen weer in contact te brengen met de natuur. Echter, een kwart van de bewoners van zorgcentra komt namelijk niet meer buiten omdat ze dat zelf niet meer kunnen of omdat er geen begeleiding voor is. Uit onderzoek blijkt dat juist voor deze kwetsbare groep contact met de natuur positief bijdraagt aan hun gezondheid en welzijn”, licht Reinder toe.

Veel ouderen hebben in hun jeugd en soms zelfs een leven lang gevist. Samen Vissen zorgt ervoor dat deze ouderen een ochtend of middag kunnen vissen met vrijwilligers van de lokale hengelsportvereniging. Hierdoor is het vissen voor hen weer toegankelijk en genieten zij van een dagje buiten. Dat levert gezellige dagen vol vrolijkheid op.

De vrijwilligers van de vereniging zorgen voor hengels, aas, voer en ‘vistechnische’ begeleiding tijdens het vissen. De activiteitenbegeleiders van het verzorgingstehuis brengen de deelnemers naar de waterkant en zorgen voor stoelen, een hapje en drankje en zorgbegeleiding. Dat is alles: het vissen kan beginnen!

Nieuws

menu