Vocal group In Between uit Steenwijk bestaat 5 jaar en viert dat met concert in Rabo Theater De Meenthe

Vocal group In Between bestaat 5 jaar.

Vocal group In Between bestaat 5 jaar. Foto: aangeleverd

Het Steenwijker koor Vocal group In Between bestaat vijf jaar. Dit lustrum wordt op vrijdag 12 mei gevierd met een spetterend concert in De Meenthe.

Het koor, dat in 2017 is opgericht door vier enthousiaste vriendinnen, bestaat uit ongeveer 50 mannen en vrouwen en zijn allemaal 50-plussers die – vierstemmig – nummers zingen uit de jaren ’60 en ’70: de muziek uit hun jeugd. Dat doen ze al sinds de start van het koor onder de bezielende leiding van dirigente Angelica Braam.

Ter verhoging van de feestvreugde zijn de Melody Singers uit Meppel uitgenodigd om ook een deel van het concert te verzorgen. Hun repertoire bestaat uit licht klassieke muziek en liedjes uit films en musicals. De combinatie met de popsongs van In Between zorgt dat er voor iedereen iets te genieten valt.

Samen zingen

De twee koren gaan ook samen zingen en dat houdt in dat er in totaal 80 zangers op het podium staan. De muzikale leiding is in handen van Angelica Braam en Svetla Anastasova en de pianobegeleiding wordt verzorgd door Janny Bennen-Stakelbeek en Tjako van Schie.

Het concert op vrijdag 12 mei start om 20.00 uur in de Meenthe in de Eleq Theaterzaal. Het wordt een feestelijke avond, waarin het publiek ook gelegenheid krijgt om mee te zingen. Er zijn nog kaarten te bestellen bij De Meenthe: Vocal Groep in Between en Melody Singers.