Voetballers leggen 'eigen' kunstgrasmat aan. 'Eén van de mooiste velden die er is'

Van links naar rechts: Ramon Korterink, Sten Toeter en Seyit Ata. Foto: George Huisman

Het zal een rare gedachte zijn maar Sten Toeter, Ramon Korterink en Seyit Ata voetballen de komende jaren op een veld dat ze zelf hebben aangelegd. Het drietal was de afgelopen tijd met collega’s van het bedrijf Intergrass drukdoende om de twee velden aan de Parallelweg in Steenwijk te voorzien van een nieuwe kunstgrasmat.

Sten Toeter maakt deel uit van de eerste selectie van d’Olde Veste ’54 terwijl Ramon Korterink en Seyit Ata de clubkleuren van Steenwijker Boys verdedigen. „Ik had er nog niet over nagedacht,” lacht Ramon Korterink, „dan de doelgebieden maar even extra aandacht geven“, klinkt het uit de mond van de man die wekelijks onder de lat staat van Steenwijker Boys. Voor Ramon Korterink is het echter niets nieuws onder de zon want het is zijn dagelijkse werk. Voor Sten Toeter en Seyit Ata is het een vakantiebaan. „We hebben het in deze periode natuurlijk heel erg druk en dan zijn een paar extra handjes heel erg welkom.” Vader Hilco Korterink beaamt de woorden van zijn zoon. „We zijn momenteel niet alleen aan de Parallelweg bezig maar ook in Sint Jansklooster en Urk“. Op maandag werd veld één van het sportcomplex parallelweg voorzien van een mooie laag kunstgras. Maar voor het zover was lag er een witte onderlaag te blinken in de zon. “Ik denk dat dit één van de mooiste velden is die er is. De vezel is wat korter dan de andere matten en heel mooi groen. Kwalitatief super, ik denk de beste keuze“, aldus Hilco Korterink, die met zijn bedrijf Intergrass Nederland, België en Duitsland als voornaamste werkterrein heeft.

Bijzonder

„Dit is natuurlijk een leuke klus omdat we van huis uit, al zijn we dan in Staphorst gevestigd, een Steenwijks bedrijf zijn. De jongens voetballen hier elke week dus het is best bijzonder.“ Het gehele jaar door zijn vader en zoon Korterink druk met het leggen van kunstgrasvelden, want niet alleen in de voetbalwereld is het plastic gras inmiddels gemeengoed maar ook hockey, tennis en korfbal maken gebruik van deze moderne techniek. „Je kunt natuurlijk altijd spelen bij welke weersomstandigheden ook.“

Waar heel veel kunstgrasvelden een rare kleur groen hebben zijn de velden aan de Parallelweg straks helder van kleur. „Deze mat is erg mooi“, geeft Hilco Korterink aan. Ook de zwarte korrels, waar zoveel discussie over is geweest blijven achterwege. „In de twintig jaar dat wij nu bezig zijn is er veel veranderd en de velden zijn steeds beter geworden. Al was die vorige mat ook goed, want beide clubs zijn er immers op gepromoveerd“, lacht Hilco Korterink.

Nieuws

menu