Voetballers spelen laatste reguliere competitieduel van het seizoen. Kampioen Olde Veste’54 sluit af tegen FC Burgum

Olde Veste werd vorige week al kampioen en sluit thuis af tegen FC Burgum. Foto: Sieb van der Laan

Komend weekend wacht de voetbalamateurs de laatste wedstrijd voor de reguliere competitie. De meesten mogen daarna van een zomerstop genieten. Anderen mogen nog een gooi doen om via de nacompetitie te promoveren. Ook zijn er nog clubs die de komende tijd strijden voor lijfsbehoud.

Olde Veste’54 werd vorige week kampioen van de eerste klasse E, en sluit zaterdag het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen FC Burgum. De Friezen knokken nog voor lijfsbehoud. Willemsoord degradeerde vorige week uit de derde klasse A. De club heeft grotere zorgen, want er is andermaal een gebrek aan senioren die willen voetballen. De groenhemden besluiten zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen het Friese DWP. Die staan veilig in de middenmoot. De vijfde klasse G was dit seizoen een leuke competitie. MSC uit Meppel is kampioen geworden.

Nagele gaat naar de nacompetitie. Voor de Steenwijker clubs lijkt de kans op een toetje niet bijster groot meer. Steenwijker Boys voetbalt uit tegen de nog puntloze rode lantaarndrager Blokzijl. Ook Steenwijk speelt een derby uit tegen SVBS’77 in Belt-Schutsloot. Thuis wonnen de rood-witters destijds vrij moeizaam. VCG ontmoet thuis in Geesbrug Alcides, en de topper Nagele thuis tegen MSC is er één om des keizers baard. VHK voetbalt thuis op sportpark Monnikenmolen in Sint Jansklooster tegen ’s Heerenbroek. En dat is een ‘topper’ in de vierde klasse D Oost. Want beide ploegen staan gedeeld tweede achter kampioen Dieze West. Overige wedstrijden zaterdagvoetbal, vijfde klasse G, Espel - NKVV, Sportvereniging Ens - VVAK.

Pinkstermaandag

De zondagamateurs komen Pinkstermaandag in actie. VENO sluit een goed seizoen in de tweede klasse K af met een thuiswedstrijd in Vollenhove tegen Pesse. Steenwijkerwold is in de derde klasse D al zeker van nacompetitie en voetbalt uit tegen kampioen HODO in Hollandscheveld. Oldemarkt speelt thuis de derby tegen Oranje Zwart. Olyphia uit Noordwolde knokt voor lijfsbehoud uit bij Raptim. In de vierde klasse A kan Steenwijker Boys rechtstreeks promoveren naar de derde klasse als het de tweede plaats op de ranglijst vast weet te houden. Havelte dat derde staat kan daar nog een stokje voor steken. Ze staan twee punten achter de Boys. De Steenwijkers voetballen uit tegen Ruinerwold. Havelte speelt uit tegen rode lantaarndrager Donkerbroek.

Overige wedstrijden Pinkstermaandag, derde klasse D, USV Nieuwleusen - Dwingeloo, Oldeholtpade - Trinitas, Sweel - Protos, vierde klasse A, Smilde’94 - De Blesse, Zandhuizen - Wacker de Wijk, RKO - Lemmer, Kraggenburg - Sportclub Makkinga, VWC - BEW, vijfde klasse A, Stânfries - Wapserveen, Kuinre - Diever/Wapse, Old Forward - Giethoorn, Blankenham - Uffelte, Scheerwolde - Fochteloo, Hoogersmilde - Oosterstreek.

Nieuws

menu