Vogeltentoonstelling Vogelkring in SLOS-gebouw

Vogelshow in het SLOS-gebouw in Steenwijk foto Pixabay.nl

Vogelkring Steenwijk en omgeving organiseert een vogeltentoonstelling in het SLOS-gebouw. Er zijn in totaal 241 vogels ingeschreven, variërend van kleurkanaries, tropische vogels, Europese cultuurvogels tot bijzondere parkieten.

Eerst worden de vogels beoordeeld door vier gediplomeerde keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Dat gebeurt achter gesloten deuren op 8 november. De dagen daarop zijn kijkers welkom.

De tentoonstelling wordt op woensdag 9 november geopend door de voorzitter van de Vogelkring en vindt er een prijsuitreiking plaats. Zo zal de Willy Löppis-wisselbeker worden uitgereikt door de familie Molenkamp aan de eigenaar van de mooiste vogel van de show.

Tijdens de vierdaagse vogeltentoonstelling is er uitgebreide informatie te krijgen over het diervriendelijk houden van vogels en de verzorging. Daarnaast kunnen bezoekers meedoen aan een verloting.

De tentoonstelling is in het SLOS-gebouw aan de Oostwijkstraat in Steenwijk op woensdag 9 november van 20.00 uur tot 22.00 uur, donderdag 10 en vrijdag 11 november van 14.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 12 november van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

Nieuws

menu