Volop matches en netwerken tijdens vrijwilligersmarkt

De vrijwilligersmarkt vond grotendeels buiten plaats.

De vrijwilligersmarkt vond grotendeels buiten plaats. Foto: Sieb van der Laan

Zaterdag 4 september was er na 2 jaar weer een vrijwilligersmarkt in De Buze in Steenwijk, georganiseerd door Stichting Present Steenwijkerland en het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) Steenwijkerland. Doel van de markt was ontmoeten, verbinden en versterken. En dat is gelukt, zo bleek uit de enthousiaste reacties van zowel bezoekers als de standhouders.

Tekst gaat onder foto verder

Om half 2 opende wethouder Trijn Jongman de zonovergoten vrijwilligersmarkt door een lint door te knippen bij de entree van de markt buiten bij De Buze. Het belang van vrijwilligerswerk is groot, zo vertelde de wethouder, want zonder vrijwilligerswerk valt er heel veel stil, dat hebben we de laatste anderhalf jaar allemaal ervaren. Maar ook sprak ze over haar eigen diverse ervaringen als vrijwilliger, op bestuurlijk en organiserend vlak en hoe verrijkend het is om dat te doen. Inspirerende woorden voor de organisaties en de bezoekers van de markt.

Volop matches en netwerken

De markt werd goed bezocht en vond vooral buiten plaats. Veel bezoekers kwamen zich oriënteren: „Ik woon sinds kort in de gemeente Steenwijkerland en kom hier om te zien wat er zoal is te doen op het vlak van vrijwilligerswerk.” Ook standhouders keken tevreden terug, zoals Marleen Strampel van de bibliotheek in Steenwijk: „Het was super om al die enthousiaste mensen te woord te staan!” Oftewel, er zijn volop matches gemaakt en er werd veel info uitgewisseld en genetwerkt in een ontspannen en gezellige marktsfeer.

Vrijwilliger van het jaar

In De Buze werd iedereen gevraagd een vrijwilliger te nomineren, voor de Overijsselse Vrijwilligers Prijs 2021, waaraan de gemeente Steenwijkerland ook dit jaar weer aan meedoet. De melkbus met nominatiebriefjes werd mooi gevuld. „De sluitingsdatum om te nomineren is 30 september, dit kan nog via een mail naar vip@sociaalwerkdekop.nl , dus maak vooral nog gebruik van deze mogelijkheid!”, zo laten Peter Bandringa, Marieke Weijdema en Paula Bierma weten. In december zal bekend worden wie deze prijzen hebben gewonnen. Wie meer wil weten over vrijwilligerswerk in Steenwijkerland kan terecht op de website www.vipsteenwijkerland.nl of via 0521-745080.