Volop vertier voor de jonge mantelzorgers in De Buze

Paula Bierman met twee jonge mantelzorgers. Aangeleverd

Jonge mantelzorgers uit heel Steenwijkerland hebben zaterdag een supertoffe middag gehad in De Buze in Steenwijk. Deze middag voor kinderen in de basisschoolleeftijd werd georganiseerd vanuit welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop.

Dit keer een gezellige middag in De Buze in Steenwijk, waar allerlei activiteiten te doen waren voor de kinderen. Voor stagiaire Fay was het organiseren van deze middag een stageopdracht. Zij bedacht de activiteiten, een leuke en leerzame stage-opdracht voor haar opleiding. „En prima geslaagd, want de kinderen hebben genoten en wij met hen”, zo vertelt Paula Bierma, coördinator van het Mantelzorgnetwerk bij Sociaal Werk De Kop. „Er werden cupcakes versierd, er werd geknutseld, buiten gespeeld en er was tijd voor een nagellakje en alle tijd natuurlijk om gezellig bij babbelen met de jonge mantelzorgers.”

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 18 die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze situatie heeft soms best impact op hun leven en daarom organiseert Sociaal Werk De Kop met regelmaat een activiteit vanuit Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland voor deze kinderen. Meer info over mantelzorg en mantelzorgondersteuning (voor alle leeftijden) is te vinden via www.sociaalwerkdekop.nl of bellen met 0521-745080.

Nieuws

menu