Voorjaarsbraderie schot in de roos, koopzondag komt eraan

De voorjaarsbraderie trekt altijd velen naar het centrum.

De voorjaarsbraderie trekt altijd velen naar het centrum. Foto Sieb van der Laan

De ondernemers van Steenwijk Vestingstad kunnen terugkijken op een geslaagde voorjaarsbraderie van vandaag. En, de winkeliers hebben een druk weekeinde: komende zondag is het weer Koopzondag en ook dan zijn er leuke aanbiedingen, livemuziek én ook zondag staat de Markt weer vol spelmateriaal voor de kinderen, met onder meer een superpiratenstormbaan.

Je zou denken dat daags na de uiterst populaire Lambertusmarkt het niet zo druk zou zijn op de voorjaarsbraderie van Steenwijk Vestingstad, maar dat is mis gedacht. Volle parkeerplaatsen en fietsenstallingen en een gezellige drukte aan het begin van de vrijdagmiddag in het Steenwijker centrum. Geen spoor van ‘braderieverzadiging’.

De voorjaarsbraderie van vandaag, vrijdag 27 mei, was niet zo groot van opzet, geconcentreerd rond de Markt, in de Oosterstraat, Kerkstraat en Woldpromenade, maar was zeker gezellig en had best een leuk aanbod: voornamelijk kleding, sieraden, riemen, tasjes, zonnebrillen en schoenen, maar ook bijzondere kaassoorten, snoep, worsten, een grote bloemenkraam aan de Oosterpoort en veel boeken en cd’s en lp’s aan de Woldpoort. Met name de superkoopjes op de kramen van de winkeliers waren in trek bij het winkelend publiek, en ook de terrassen zaten weer vol mensen die lekker in het zonnetje genoten. Ook de jongste bezoekers kwamen ruimschoots aan hun trekken: de hele markt stond vol spelmateriaal, waaronder een mega groot springkussen, dat de halve markt in beslag nam, een leuke draaimolen en diverse spelletjes.

Koopzondag

Na de voorjaarsbraderie is het komende zondag weer Koopzondag en ook dan zijn er leuke aanbiedingen. En omdat zondag de afsluiter is van een heerlijk lang Hemelvaartsweekend én natuurlijk om lekker ongestoord even te kunnen winkelen of op het terras te zitten, heeft de organisatie van Steenwijk Vestingstad extra activiteiten geboekt voor aankomende zondag. Er is livemuziek van de Markantikar en voor de kinderen komt er ook zondag weer een uitdagend speelspektakel op de Markt, met onder meer weer een mega-springkussen voor urenlang speelvermaak. De Koopzondag is van 13.00 tot 17.00 uur.Parapluutjes in het centrum

En, ze hangen er weer: de vrolijke parapluutjes die de Steenwijker binnenstad opfleuren. Binnen een paar dagen werden alle winkelstraten afgelopen week voorzien van de parapluutjes. De kleurrijke versiering blijft in ieder geval tot eind september hangen.