Voorjaarsmode wordt geshowd onder herfstachtige omstandigheden

Veel kleur op de Steenwijker catwalks.

Veel kleur op de Steenwijker catwalks. Foto: Foto Wilbert Bijzitter

Dit weekend is het weer Fashion Weekend en dat trok vanmiddag weer velen naar de Steenwijker binnenstad. Op de catwalks in de binnenstraten werden de allernieuwste trends geshowd op het gebied van de voorjaars- en zomermode. Een koud klusje voor de mannequins en dressmen: want het voorjaarszonnetje liet helaas behoorlijk verstek gaan. Een straffe wind blies door de dunne voorjaarsstoffen en aan het eind van de middag vielen er zelfs wat plensbuien. Hopelijk is het morgenmiddag iets warmer.

Twintig modezaken in Steenwijk hebben de handen ineengeslagen, zodat vandaag en morgen in de binnenstad goed te zien is welke trends we het komend zomerseizoen zien. Naast de allernieuwste dames- en herenmode op de catwalks ook aandacht voor schoenen en brillen, lingerie komt voorbij, natuurlijk de allerleukste kindermode en de eigenzinnige unisex mode van nieuwkomer Linda Groenink. „Wij hebben kleding voor alle mensen,” aldus Linda. „Het maakt niet uit of je vrouw of man bent, het gaat erom in welke kleding je je prettig voelt.” Helaas is er morgenmiddag geen mode van Linda Groenink op de catwalks te zien. „Jammer genoeg krijg ik het qua bezetting niet rond.”

Modecheques

Nieuw dit jaar is dat bezoekers van het Fashion Weekend modecheques kunnen winnen. Elke deelnemende winkel stelt een waardebon van 50 euro beschikbaar. Iedereen die tijdens het Fashion Weekend een aankoop doet, maakt kans om een van deze modecheques te winnen. De prijsuitreiking van de modecheques is op zaterdag 1 april in de binnenstad.”

Het wordt een voorjaar vol kleur; met veel roze, felgroen en oranje. Een echt blijvertje zijn de maritieme kleuren, ook dit jaar is er weer veel moois verkrijgbaar in het sportieve blauw, wit en rood. Dit voorjaar zien we veel broeken; variërend van verschillende jeansvarianten tot uitvoeringen in vrolijke prints. Verder biedt de zomermode 2023 veel rood, oranje, perzik, donkergeel en zalmroze (roodroze is uitgeroepen tot dé kleur voor zomer 2023), transparante stoffen en doorschijnende materialen. De overhemdjurk is terug en verder veel jurken met franje of tierlantijnen en (double) jeans in allerlei uitvoeringen.
Heb je op de catwalks iets leuks gezien? Je kunt het gelijk scoren. De kledingrekken en schappen in de winkels hangen en liggen vol met de allernieuwste collecties voorjaars- en zomertrends, om heerlijk alvast je nieuwe voorjaars- en zomerkleding te kunnen kopen. En om het extra feestelijk te maken staat in de modezaken een hapje, drankje of een leuke attentie klaar.

Koopzondag

‘s Zondags is het, traditioneel op de laatste zondag van de maand, zondag 26 maart koopzondag in Steenwijk. Ditmaal extra gezellig tijdens het Fashion Weekend. Ook op zondagmiddag zijn er modeshows op de catwalks van de volgende modezaken: Wendy’s Kids Fashion, HEMA Steenwijk, Shoeby Fashion, Bennen Modeschoenen, Leads & Lady Leads, Pieta Lifestyle (te zien in de Oosterstraat), SISL Lingerie, Modehuis Ketel, Roel Fashion & Jeans, Store6 Fashion & Interieur, Forty49Nine (te zien op de Markt), Jorrit Muurling Oogzorg, Salsa Mode & Jeans, Sense for Women, Nautic Blue Casual Men’s en Women’s Wear, Elja Mode, Be-You Fashion & Living, Ten Oever Mannenmode en De Overbuuf by Be-You (te zien op de Woldpromenade).Showtijden

Ook op zondag zijn tussen 13.30 en 16.15 uur de volgende modeshows te zien:

Oosterstraat

om 13.30, 14.30 en 15.30 uur kinderkleding van Wendy’s Kids Fashion;

om 13.35, 14.35 en 15.35 uur kinder-, dames- en herenkleding van HEMA Steenwijk;

om 13.40, 14.40 en 15.40 uur mode en schoenen van Shoeby Fashion en Bennen Modeschoenen;

om 13.45, 14.45 en 15.45 uur dames- en herenmode van Leads & Lady Leads;

om 14.00, 15.00 en 16.00 uur de kleurrijke damesmode van Pieta Lifestyle.

Markt

Op de Markt is elk uur om 14.05, 15.05 en 16.05 een gezamenlijke grote show te zien met badmode en lingerie van Sisl Lingerie, damesmode van Modehuis Ketel, sportieve mode van Roel Fashion & Jeans, mode en accessoires van Store6 Fashion & Interieur en sportieve damesmode van Forty49Nine.

Woldpromenade:

om 13.30, 14.30 en 15.30 uur showt Jorrit Muurling Oogzorg de allernieuwste mode op brillengebied;

om 13.35, 14.35 en 15.35 uur showen de mannequins van Salsa Mode en Sense for Women dames- en herenmode;

om 13.45, 14.45 en 15.45 uur zijn de nieuwste modetrends te zien van Elja Mode en Nautic Blue;

om 13.55, 14.55 en 15.55 uur herenmode van Ten Oever en damesmode en accessoires van Be You Fashion & Living en De Overbuuf by Be You.