Vredesloop op militair oefenterrein Kallenkote

Op het oefenterrein van de Johannes Postkazerne liep de Steenwijker hardloper Geert Zweers dit weekend een opvallend rondje. Na afloop postte hij zijn run op de social media-app Strava en zagen zijn volgers het resultaat: Zweers liep een rondje van 5 kilometer in 37 minuten en zijn route vormde het woord ‘PEACE’.

De Steenwijker hardloper Geert Zweers liep een rondje van 5 kilometer in 37 minuten en zijn route vormde het woord 'PEACE'.

De Steenwijker hardloper Geert Zweers liep een rondje van 5 kilometer in 37 minuten en zijn route vormde het woord 'PEACE'. Foto: aangeleverde foto

„Dit project lag er al vanaf de inval in Oekraïne”, aldus Zweers, die eraan toevoegde dat hij ‘voor zowel Oekraïners als Russen’ liep. „Het mooie is dat militairen daar trainen voor oorlogssituaties en tegelijkertijd heb je er heel veel vrijheid. Je kunt min of meer gaan en staan waar je wilt en het is er meestal heerlijk rustig. Verder vind ik het mooi dat er bij het maken van dit woord het nodige zweet en bloed kwam kijken. Het is geen walk in the park.”

Nieuws

menu