Vreemde Vogels’: een kleurrijk familiespektakel in de ondergaande zon

Scène uit Vreemde Vogels. Foto: Rabo Theater De Meenthe

Een unieke theaterervaring midden in de natuur. Een kleurenspektakel in de ondergaande zon. Een familievoorstelling voor jong en oud. ‘Vreemde Vogels’ is het allemaal. Gebaseerd op het boek ‘Johannes de Parkiet’ van Mark Haayema.

Het theaterstuk gaat over het wennen aan het vreemde en dat daaraan wennen eigenlijk helemaal niet zo vreemd is. Johannes is een parkiet die zijn vertrouwde kooitje moet inruilen voor een grote volière, waarin steeds meer vreemde vogels opduiken. Hij ziet een bonte stoet van kleurrijke vogels voorbijtrekken tegen het decor van bomen. Een orkest van vogels zorgt voor de muzikale ondersteuning. Zo ontstaat een even adembenemende als ontroerende en grappige voorstelling.

Theatermaker Mark Haayema bewerkte zijn prentenboek tot een theaterstuk, dat wordt geproduceerd door Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. De uitvoerenden zijn acteurs, poppenspelers, zangers en dansers. Visual storyteller Joris van Veldhoven is verantwoordelijk voor de kostuums, poppen en decors. Componist Jan Kisjes schreef de muziek. Joep Onderdelinden (bekend als Postbode Siemen in de televisieserie ZAAI) is de regisseur van het stuk.

Vreemde Vogels wordt gespeeld in Steenwijk van 26 t/m 29 augustus en 2 t/m 4 september, aanvang 20.15 uur (duur 75 min.). De lokatie is Buitengoed Fredeshiem in De Bult. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 20,00 inclusief lekkernijen voor tijdens de voorstelling (op basis van het aantal personen per reservering).

Meer informatie en kaartverkoop: www.demeenthe.nl

Nieuws

menu