Vrijwilligersmarkt in De Buze op 4 september

Op de foto vlnr: Peter Bandringa van VIP! Steenwijkerland, Marieke Weijdema van Stichting Present Steenwijkerland en Paula Bierma van Sociaal Werk De Kop. Eigen foto

Er zijn heel veel organisaties in Steenwijkerland waar je vrijwilligerswerk kunt doen. De plek waar alles bij elkaar komt is het VIP! (Vrijwilligers Informatie Punt) in Steenwijkerland. Het VIP! is onderdeel van welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop en actief in heel Steenwijkerland.

Op zaterdag 4 september van 13.30 tot 16.00 uur is er een vrijwilligersmarkt in De Buze in Steenwijk (Oostwijkstraat 110). Deze markt wordt georganiseerd door Stichting Present Steenwijkerland en het VIP!. De vrijwilligersmarkt wordt geopend door wethouder Trijn Jongman. Buurtwerker Paula Bierma: „Deze markt is een geschikte plek om je te oriënteren op vrijwilligerswerk. Daarnaast is het een mooie gelegenheid voor organisaties om het seizoen te beginnen met het werven van nieuwe vrijwilligers en de onderlinge contacten te versterken.”

Volop keuze

Peter Bandringa is vanaf het begin betrokken bij het VIP! „Vrijwilligerswerk is er in veel vormen en er is voor iedereen iets interessant te doen, bijvoorbeeld bij een sportclub, in de zorg, natuur of bij een wijkvereniging. Vrijwilligerswerk is betekenisvol, leerzaam maar vooral leuk. Je leert mensen kennen en het staat goed op je CV. Het kan zelfs een opstap zijn om een betaalde baan te vinden. Om dit nog meer op de kaart te zetten, zijn we druk bezig met een vernieuwingsslag rond het vrijwilligerswerk. Nog meer verbinding en nog meer netwerkkracht! Dit wordt komend najaar vervolgd.” Alle informatie over vrijwilligerswerk in Steenwijkerland is te vinden op de website van het VIP!: www.vipsteenwijkerland.nl .

Vrijwilligersprijs

Tijdens de vrijwilligersmarkt is er de mogelijkheid om vrijwilligers aan te melden voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Ken je een vrijwilliger die zo’n extra pluim verdient? Dan kun je de betreffende vrijwilliger (eventueel met motivatie) aanmelden tijdens de markt via de daarvoor bestemde briefjes. Deze kunnen worden ingeleverd in de stembus op de markt. Vrijwilligers kunnen ook worden aangemeld voor de vrijwilligersprijs door uiterlijk 30 september een mail te sturen naar vip@sociaalwerkdekop.nl . De prijzen worden uitgereikt rond de dag van de vrijwilliger op 7 december.

Samenwerking

Het VIP! werkt volop samen met Stichting Present Steenwijkerland rondom vrijwilligerswerk. „In coronatijd hebben we samen creatieve manieren gevonden waarop we projecten wel door konden laten gaan. Een voorbeeld daarvan is het raamtekenen. In de afgelopen maanden hebben groepjes vrijwilligers onder andere diverse locaties van het Frion bezocht. Aan beide kanten van het raam werd meegespeeld met bijvoorbeeld boter kaas en eieren. Daar hebben we veel mensen blij mee gemaakt”, aldus Marieke Weijdema. „De vrijwilligersmarkt die we in 2019 samen organiseerden leverde veel mooie matches op. Vorig jaar gooide corona roet in het eten. We hopen dat het dit jaar wel weer kan.” Uiteraard wordt er rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen. Dit zal uiterlijk eind augustus bekend zijn. Organisaties die mee willen doen of meer informatie willen over de vrijwilligersmarkt kunnen contact opnemen met Sociaal Werk De Kop via info@sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080.

Nieuws

menu