Vrijwilligersmarkt in De Buze. ‘Wat wordt er veel vrijwilligerswerk verzet en wat is het onmisbaar in onze samenleving’

hoewel het niet de meest drukke editie was, waren er zeker waardevolle matches gemaakt en is er volop onderling genetwerkt. Foto: Sociaal Werk De Kop

Het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) en Stichting Present Steenwijkerland hielden zaterdag de jaarlijkse vrijwilligersmarkt in De Buze in Steenwijk. De markt werd geopend door voorzitter Wim Hultink van Stichting Present en manager Henk Diphoorn van Sociaal Werk De Kop, die samen een lintje doorknipten.

Voor de vierde keer werkten Stichting Present, Sociaal Werk De Kop en het VIP samen om op de eerste zaterdag van september de vrijwilligersmarkt te organiseren en nu al wordt nagedacht over het eerste lustrum in 2023.

Kennismaken en netwerken

„Het was voor mij de eerste keer dat ik de Vrijwilligersmarkt in De Buze bezocht en ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om een kennismakingsronde te doen met de organisaties die hier vanmiddag waren. Wat wordt er veel vrijwilligerswerk verzet en wat is het onmisbaar in onze samenleving, heel mooi om het enthousiasme te zien en te horen’, zei Henk Diphoorn. Zo’n 25 organisaties waren aanwezig op de zonovergoten markt in en achter De Buze en hoewel het niet de meest drukke editie was, waren er zeker waardevolle matches gemaakt en is er volop onderling genetwerkt.

Project Goed Bezig

VIP Steenwijkerland is een van de achttien vrijwilligerssteunpunten in Overijssel, die meedoen aan het Project ‘Goed Bezig’ (gesubsidieerd door de Provincie Overijssel). Seniorenorganisaties KBO en PCOB hebben geconstateerd dat corona de contacten tussen (jonge) senioren en organisaties die met vrijwilligers werken niet heeft bevorderd. Van daaruit is het Project ‘Goed Bezig’ ontstaan. Vanuit PCOB Steenwijkerland was bestuurslid Geert Bultje op de markt aanwezig, die ook de nood aan vrijwilligers onderstreepte. Zo wordt ook voor de eigen PCOB afdeling nog naar nieuwe bestuursleden gezocht.

Vrijwilligersprijs

Net als in 2021 was er ook dit jaar de mogelijkheid om iemand te nomineren voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs van het jaar, met een briefje in de melkbus. Er zijn al veel aanmeldingen binnengekomen, maar iedereen die alsnog een vrijwilliger of een groep vrijwilligers wil nomineren kan dat doen, graag zelfs. Dit kan tot uiterlijk 30 september via de mail naar vip@sociaalwerkdekop.nl of als dat niet lukt, via 0521-745080. De prijs wordt op de Dag van de Vrijwilliger op 7 december uitgereikt.

Nieuws

menu