Vrijwilligersmarkt in de Buze

De organisatoren van de Vrijwilligersmarkt. Foto: Sociaal Werk De Kop

Op zaterdagmiddag 3 september organiseren het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) en Stichting Present Steenwijkerland de jaarlijkse vrijwilligersmarkt in de Buze, Oostwijkstraat 110 in Steenwijk. De markt wordt om 13:30 uur geopend door voorzitter Wim Huitink van Stichting Present en manager Henk Diphoorn van Sociaal Werk De Kop en zal tot 16.00 uur duren. Voor de vierde keer slaan Stichting Present, Sociaal Werk De Kop en het VIP de handen ineen om op de eerste zaterdag van september de vrijwilligersmarkt te organiseren.

„Ook dit jaar zijn er diverse kraampjes van verschillende organisaties,” vertelt Marieke Weijdema van stichting Present. „Zo zijn onder andere Veilig Verkeer Nederland, Stichting Duurzaam Steenwijkerland, Historische verenigingen, Dierenasiel De Kluif, bibliotheek Kop van Overijssel, diverse zorgorganisaties en ook Impacter op de markt vertegenwoordigd. Allemaal organisaties die werken met vrijwilligers op allerlei plekken in de gemeente.” Tijdens de markt is het mogelijk om kennis te maken met deze organisaties en kan men zich oriënteren op een passende vrijwilligersfunctie die aansluit bij de beschikbare tijd, interesse en talent. Bij goed weer zal de markt deels buiten gehouden worden achter de Buze.

Leuke jobs voor senioren

VIP Steenwijkerland is een van de achttien vrijwilligerssteunpunten in Overijssel, die meedoen aan het Project ‘Goed Bezig’ (gesubsidieerd door de Provincie Overijssel). Seniorenorganisaties KBO en PCOB hebben geconstateerd dat corona de contacten tussen (jonge) senioren en organisaties die met vrijwilligers werken niet heeft bevorderd. Van daaruit is het Project ‘Goed Bezig’ ontstaan. Om ook voor deze groep de ruime keuze in vrijwilligerswerk weer goed onder de aandacht te brengen, willen we senioren van harte uitnodigen een kijkje te nemen op de vrijwilligersmarkt. Maar uiteraard is er voor iedereen in iedere leeftijdsgroep wat passends te vinden!

Vrijwilligersprijs

Net als de voorgaande editie van de vrijwilligersmarkt is er ook dit jaar de mogelijkheid om iemand te nomineren voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs van het jaar. ‘Vind jij dat die ene vrijwilliger wel eens in het zonnetje gezet mag worden? Meld hem of haar dan aan!’ aldus Paula Bierma van Sociaal werk De Kop. In de hal van de Buze is er gelegenheid om de naam en de reden van nominatie op te schrijven en in de daarvoor bestemde melkbus te doen. ‘Vanuit alle inschrijvingen kiest een jury 3 vrijwilligers die deze prijs dubbel en dwars verdienen. Het is dan ook echt een verrassing voor deze winnaars, want de vrijwilliger is door iemand anders genomineerd’ vervolgt Paula. De vrijwilligersprijzen worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel, Stimuland en Vosvi en zullen later dit jaar worden uitgereikt. Wie meer informatie wil over de vrijwilligersmarkt kan contact zoeken via vip@sociaalwerkdekop.nl of via 0521-745080.

Nieuws

menu