Waar koop je bloemen? Bij Alida!

Alida Heite houdt gewoon van bloemen. Foto: Wilbert Bijzitter

Op de vraag „Waar koop je bloemen?” kunnen inwoners van Wanneperveen en omliggende dorpen haar voortaan het volgende antwoord geven: „Bij Alida!” Op 18 augustus heeft Alida Heite (46) bloemenwinkel Bij Alida Bloemen & Decoraties geopend aan de Veneweg 124a.

„Wij hebben een mooie plek op de hoek van de Oldehof, dus middenin het dorp,” zegt de eigenaresse. Samen met haar medewerkster Ineke Withaar verkoopt ze hier snijbloemen, kamerplanten en buitenplanten. Verder kun je Bij Alida terecht voor decoratie, cadeauartikelen, rouwwerk en cadeaubonnen. Wie een abonnement bij haar afsluit heeft gegarandeerd altijd een mooi boeket of bloemstuk in huis.

Alida vertelt dat haar winkelpand vroeger deel was van een supermarkt. Toen het vrijkwam greep Alida met beide handen de kans aan om hier een bloemenwinkel te beginnen. Ze zei tegen zichzelf: „Als ik het nu niet doe, dan krijg ik er spijt van.” De Veniger heeft daarvoor jarenlange ervaring opgedaan in een bloemenzaak in Meppel. Ook werkte ze drie jaar met heel veel plezier in een bloemenzaak in Wanneperveen totdat de eigenaar daarvan de deuren sloot. „Ik hou van bloemen, dat is mijn grote passie,” zegt ze met een lach op haar gezicht.

Van dorpsgenoten heeft Alida al heel wat enthousiaste reacties gekregen. „Wat fijn dat we weer een bloemenwinkel in ons dorp hebben!” is een mooi voorbeeld daarvan. De eerste weken is het razend druk. “Naast Venigers, komen er ook klanten uit Zwartsluis, Sint Jansklooster, Nijeveen, Meppel en toeristen op de fiets,” vertelt Alida. Voor meer informatie, openingstijden en de laatste aanbiedingen verwijst ze graag naar www.facebook.nl/bijalida . Een website volgt binnenkort nog.

Nieuws

menu