Waardering voor mantelzorgers. 'Ze worden niet vergeten'

Sandra Ordelman en Paula Bierma, buurtwerkers van Sociaal Werk De Kop. Foto: eigen foto

Ieder jaar op 10 november worden de mantelzorgers in Steenwijkerland in het zonnetje gezet. Dat gebeurt tijdens de landelijke week voor de mantelzorg, van 8 tot en met 14 november. Sociaal Werk de Kop organiseert dan allerlei activiteiten in de hele gemeente.

De aangescherpte coronamaatregelen gooien wel roet in het eten, zo is de feestelijke bijeenkomt van 10 november in De Meenthe afgelast. „Maar de mantelzorgers in de gemeente worden ook dit jaar zeker niet vergeten,” zeggen de buurtwerkers Sandra Ordelman en Paula Bierma, van Sociaal Werk de Kop.

Waardering

De ruim 1000 mantelzorgers die staan ingeschreven bij het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland krijgen ook dit jaar weer een bedrag van €100 aangeboden door de gemeente Steenwijkerland als blijk van waardering voor alle zorg die aan hun naaste verlenen.

„Toen we vorig jaar alle mantelzorgers thuis bezochten met een mooie tas vol met informatie en verwennerij, konden we niet bedenken dat we nu nog steeds te maken hebben met het coronavirus en alles wat dat met zich meebrengt,” vertellen de buurtwerkers. „We zullen met de mogelijkheden die er wel zijn, er hoe dan een mooie week van maken.”

Het hele jaar door

Sociaal Werk De Kop staat niet alleen tijdens de speciale actieweek stil bij de mantelzorg. Het hele jaar door kunnen mensen die vragen hebben rondom mantelzorg terecht bij de organisatie. Ook voor een luisterend oor.

Speciale activiteiten

In de hele gemeente is er bij alle reguliere ontmoet- en wandelactiviteiten van Sociaal Werk De Kop aandacht voor mantelzorgers en mantelzorg. Op dinsdag 9 november is het Alzheimer Trefpunt in wijkcentrum de Gagels in Steenwijk, van 14.00 tot 16.00 uur. De volgende dag, op woensdag 10 november, organiseert Sociaal Werk buiten op de Markt in Steenwijk een ontmoetingsmiddag met informatie over mantelzorg van 14.00 tot 16.00 uur. Donderdag 11 november is in de Zuidwester in Steenwijk-West het Hersenletseltrefpunt, van 14.00 tot 16.00. Mantelzorgers kunnen ook een gratis online yogales volgen, op 14 november door Yin Yoga Sound.

Op de facebookpagina van Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland staat actuele informatie en op de website www.sociaalwerkdekop.nl/mantelzorg/ is algemene informatie over de verschillende vormen van mantelzorg te vinden.

Nieuws

menu