Wat hoor ik daar in park Rams Woerthe?

Ook de pimpelmees is zaterdagmorgen te zien en te horen. Foto: Henk Bergsma

Herken de vogels van Park Rams Woerthe op zaterdag 14 mei! Van 6 tot en met 15 mei is het weer Nationale Vogelweek en ook in Steenwijk is er een gratis vogelexcursie, bedoeld voor mensen die net beginnen met vogels kijken. De ervaren vogelaars Piet Hein Klip en Henk Bergsma staan stil bij het herkennen van de verschillende soorten.

Hoe herken je een zwartkop of een tjiftjaf? Dat melodieuze liedje is dat van een roodborst of van de winterkoning? Ontdek de vele verschillende soorten mezen. Het geheim om vogels te leren kijken is het vooral veel doen, samen met ervaren vogelaars. Neem je verrekijker mee en laat je verrassen. Deze excursie wordt georganiseerd door IVN Noordwest-Overijssel en KNNV De Noordwesthoek. De start is zaterdag om 7.00 uur bij de hoofdingang van Park Rams Woerthe aan de Gasthuislaan 2, Steenwijk. De excursie duurt tot ongeveer 10.00 uur. Deelname is gratis voor iedereen, ook voor niet-leden.

Informatie: Piet Hein Klip, telefoon 0521-513766 of Henk Bergsma, telefoon 0521 514097 of kijk op de website: www.ivn.nl/afdeling/noordwest-overijssel.

Nieuws

menu