Weekbladen door veel mensen goed gelezen

De huis-aan-huis kranten worden goed gelezen.

Gratis weekbladen, zoals de Steenwijker Courant huis-aan-huis, worden heel goed gelezen en gewaardeerd. Dat blijkt uit het nieuwste onderzoek van de NOM Regio Monitor.

De weekbladen van NDC mediagroep doen het met een gemiddeld bereik van 59 procent beduidend beter dan het landelijk gemiddelde (47 procent).

Het onderzoek werd gehouden in opdracht van vier grote uitgevers: DPG Media, Rodi media, BDUmedia en NDC mediagroep). Gedurende een jaar werd een representatieve groep van 17.000 mensen van 13 jaar en ouder ondervraagd over hun leesgedrag van lokale nieuwsmedia.

Hieruit blijkt dat de huis-aan-huis kranten veelgelezen bron zijn voor lokaal nieuws en advertenties:
43 procent van de Nederlanders heeft interesse in het lokale nieuws. Van deze groep noemt ruim de helft (53 procent) het weekblad de belangrijkste bron voor lokaal nieuws. Gemeentelijk nieuws en lokale activiteiten zijn populair.

De binding met huis-aan-huis kranten is ook hoog. Van alle leeftijdsgroepen bij elkaar, leest 57 procent van de lezers driekwart of meer van de krant. Onder ouderen ligt dit percentage nog hoger. Verreweg de meeste mensen lezen de krant op papier (80 procent), maar digitaal lezen neemt wel elk jaar toe.

Nieuws

menu