Wees welkom in Hotel Spijkers

Joost Spijkers. Foto Brenda de Vries

Komende week te zien in Rabo Theater De Meenthe: Paul van Tongeren, Aaf Brandt Corstius, Nick en Simon en Joost Spijkers.

De voorstelling ‘Het wonder van betekenis’ van Paul van Tongeren is te zien op woensdag 28 september, aanvang 20.00 uur. Menselijke communicatie is geen kwestie van prikkel - respons zoals bij dieren, maar van het duiden van betekenis. Die duiding is nooit een vast gegeven. Dat brengt onzekerheid met zich mee. Hoe gaan wij hiermee om als gemeenschap van betekeniswezens?

Aaf Brandt Corstius

De voorstelling ‘Welkom bij mijn zielige jeugd’, van Aaf Brandt Cortius is te zien op donderdag 29 september, aanvang 20.15 uur. Toen Aaf Brandt Corstius zes jaar was, stierf haar moeder, gaf haar vader haar hondje weg en verhuisde het gezin op stel en sprong naar Amerika. Daar begon het zielige deel van haar jeugd, waar ze u welkom bij heet. Loop de trap af naar de kelder van haar ouderlijk huis en bekijk de dia’s die Aaf uit de verhuisdozen haalt. Kijk jarentachtig-tv met haar, en zie de beroemde wezen en halfwezen die haar inspireerden – van Annie tot de kinderen Von Trapp tot E.T. (Oké, E.T. is een buitenaards wezen en geen wees, maar hij voelt zich wel heel ontheemd.) Is een zielige jeugd een goudmijn voor een schrijver?


Nick en Simon

De voorstelling ‘Nick, Simon and Garfunkel’, van Nick en Simon is te zien op zaterdag 1 oktober, aanvang 20.00 uur. Deze is uitverkocht, geïnteresseerden kunnen zich op de wachtlijst laten plaatsen.


Joost Spijkers

De voorstelling ‘Hotel Spijkers’ van Joost Spijkers is te zien op woensdag 5 oktober, aanvang 20.00 uur. Voor zijn vorige voorstelling Spijkers II won Spijkers de Poelifinario in de categorie Kleinkunst, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het seizoen. En nu, na het winnen van de Annie MG Schmidtprijs 2021 voor het nummer Welkom Thuis uit Hotel Spijkers is Joost klaar voor het grote publiek! Welkom dus. Hier, in Hotel Spijkers, ver weg van de waan en de sleur van alle dag, wordt eindeloos gezongen en gedanst, gelachen, gehuild en gedronken. Hier hoeft een mens nooit meer alleen te zijn. Hier zou je wel voor eeuwig willen blijven logeren


Nog meer te zien: Dublin Legends op 6 oktober. Beyond the Music op 7 oktober. Het uur van de wolf op 8 oktober. Dutch String Collective op 9 oktober. Herman van Veen 11 oktober (uitverkocht). Hans Peter Roel op 11 oktober. JWF kapel op 12 oktober. The LSB Experience op 13 oktober. Undercover world of pop op 14 oktober. Erik Krikke op 14 oktober. Mart Hoogkamer op 14 oktober. Waylon op 15 oktober. Koos & Moos op 16 oktober. Schumann & Zoon op 16 oktober. Assepoester op 17 oktober. Brandweerman Sam op 18 oktober. Jasper van Kuijk op 18 oktober. Jeroen Linssen op 19 oktober.

Kijk voor meer informatie en kaarten op www.demeenthe.nl

Nieuws

menu