Wens videograaf Mande Mol: van zijn hobby zijn werk maken

Mande Mol aan het werk tijdens een voetbalwedstrijd.

Mande Mol aan het werk tijdens een voetbalwedstrijd. Foto: Patrick Beukelman

Videograaf Mande Mol uit Steenwijk wil een volgende stap zetten met zijn bedrijf mandemolproducties.nl met het uiteindelijke doel om van zijn hobby zijn werk te maken.

De Elfstedentocht van 1985. De nu 44-jarige Mande Mol was er toen bij. Als 7-jarig jongetje stond hij in Leeuwarden en zag het camerawerk. „Hier werd een passie voor mij geboren”, zegt Mande. Het duurde even voordat hij zelf een camera had, maar sindsdien is Mande overal te vinden. Langs sportvelden, tijdens de avondvierdaagse, tijdens voorstellingen, bij schoolafsluitingen en festivals. Gewoon voor de lol en in het begin voor niks.

Langzamerhand kwamen er meer verzoeken voor videoreportages van familiebijeenkomsten, bruidsparen, promotiefilms voor bedrijven en uitvaarten. „Mijn passie is het filmen van mensen en mijn missie is om mensen te helpen om belangrijke gebeurtenissen vast te leggen en hun herinneringen te bewaren”, zegt Mande Mol. „Het is daarom ook dankbaar werk.”

Privacy

Zo reist hij door Nederland en België om speciale ontmoetingen en bijzondere momenten op video vast te leggen. De eindmontage wordt gedaan in zijn eigen studio. Hij hecht waarde aan privacy. „Na het verzenden worden de bestanden 2 weken bewaard voor calamiteiten. De opdrachtgever krijgen een mail of alles goed is gegaan. Als er geen melding van problemen is, dan worden de bestanden verwijderd en is de productie vernietigd”, licht Mande Mol toe.

Ook krijgt hij verzoeken om oude films met dierbare beelden te digitaliseren en dus overzetten op dvd, usb of harde schijf. „Op die manier zijn de beelden veiliggesteld voor de toekomst.” Meer informatie is te vinden op www.mandemolvideoproducties.nl .