Wereldfietsers Nancy en Jan Willem fietsten van Steenwijk naar Zuid-Afrika en hebben einddoel bereikt. 'Je moet de knop omzetten, want dat is het avontuur'

Van Steenwijk naar Zuid-Afrika. Op de fiets. Meer dan 14.000 kilometer, dwars door 21 landen. Je zou denken dat het een aanslag is op je lijf, maar Jan Willem van Dalen en Nancy Kuper zitten er nog kwiek bij. Al zorgt een wandeling naar de top van de Tafelberg nog wel voor spierpijn. „Veel bergop en dat zijn we niet meer gewend”, lachen de twee fietsavonturiers uit Steenwijk.

Nancy en Jan Willem zijn afgelopen week aangekomen in Kaapstad. Trots en voldaan na meer dan 14000 kilometer op de fiets. Momenteel maken ze hun reis af richting het zuidelijkste puntje van Afrika.

Nancy en Jan Willem zijn afgelopen week aangekomen in Kaapstad. Trots en voldaan na meer dan 14000 kilometer op de fiets. Momenteel maken ze hun reis af richting het zuidelijkste puntje van Afrika. Foto: Jan Willem van Dalen

Na 266 dagen is het einde van het grote avontuur in zicht, want over twee weken zitten ze in het vliegtuig richting huis. Vorig jaar september vertrokken ze. De fiets volgepakt met slaapmatje, slaapzak en tent richting hun einddoel: het zuidelijkste puntje van Afrika.