Wereldpremière van Grutte Pier in Luxor theaters met regisseur Steven de Jong die anekdotes vertelt

De film Grutte Pier.

De film Grutte Pier. Foto: Aangeleverde foto

Woensdag 26 oktober zal om 19.30 uur in Luxor Steenwijk (ontvangst om 19.00 uur) en om 20.30 uur (ontvangst om 20.00 uur) in Luxor Meppel de wereldpremière van start gaan van de nieuwe film van Steven de Jong: Grutte Pier. Grutte Pier vertelt het verhaal van de Friese vrijheidsstrijder Pier Gerlofs Donia, de legendarische krijger die een belangrijk historisch figuur voor Friesland is.

Een magisch verhaal over Friese kleigrond, de bodem waar ontzettend veel bloed is vergoten en evenzoveel mensen het leven lieten voor hun vrijheid.

De première van Steenwijk en Meppel zullen worden opgeluisterd door de aanwezigheid van de regisseur zelf. Steven de Jong zal de film inleiden, bijzondere anekdotes vertellen en het publiek kan hem vragen stellen. Om zo veel mogelijk bezoekers in de gelegenheid te stellen om deze voorstelling bij te wonen bedraagt de toegang € 8,50 (tickets verkrijgbaar via www.luxor.nl).

Insiders hebben laten weten dat dit misschien wel de beste film van Steven de Jong is tot nu toe. Een vergelijking met Braveheart is op zijn plaats. Hier is de trailer te zien.